Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
IMALI SU SVOJE RAZLOGE

Dva igrača Reala odbili su pucati kazneni udarac: Jedan bi vjerojatno bio Ancelottijev izbor

Carlo Ancelotti se prije izvođenja kaznenih udaraca protiv Manchester Cityja susreo s neobičnom situacijom.

Eder Militao i Carlo Ancelotti (Foto: Profimedia)

Iako je Luka Modrić propustio iskoristiti svoj kazneni udarac u prvoj seriji kaznenih udaraca protiv Manchester Cityja, to nije koštalo Real Madrid pri prolasku u polufinale Lige prvaka.

Promašaji dva igrača Cityja, Bernarda Silve i Matea Kovačića, razveselili su Modrića i suigrače. 

Među pet izvođača bila su dva stopera

Za Real su uspješno i sigurno pogađali Jude Bellingham, Lucas Vasquez, Nacho i Antonio Rudiger te je veliko slavlje gostiju moglo krenuti.

Mnoge je iznenadilo što su posljednja dva udarca izveli stoperi, a ne recimo igrač za kojeg bi se prije izvođenja praktički svatko mogao okladiti da će biti među odabranim izvođačima.

Riječ je o Federicu Valverdu, no njega nismo vidjeli s loptom na bijeloj točki. Razlog toga je što je on, poput suigrača mu Edera Militaoa, odbio šutirati kazneni udarac, osim u slučaju ako dođe do toga da mora.

Igrači iznijeli razloge, Don Carlo ih prihvatio

Carlo Ancelotti je otkrio kako su mu igrači to sami rekli te su iznijeli i svoje razloga, koje je on prihvatio.

Valverde je rekao kako osjeća umor od 120 minuta koje je odigrao te da imao problema s grčevima. To se vidjelo i u završnici utakmice, kad je par puta bio prisiljen stati ili sjesti na teren.

Što se tiče Militaoa, on je povratnik nakon duge ozljede, no kao glavni razlog iznio je činjenicu što ga Cityjev vratar Ederson predobro poznaje iz reprezentacije Brazila.

Ancelotti ih na kraju nije koristio, ali nije bilo niti potrebno. Da se slučajno otišlo u šestu seriju, kao potencijalni izbor su mu još ostali Brahim Diaz, Eduardo Camavinga, Ferland Mendy i vratar Lunin, no srećom po njega mu ta opcija nije bila potrebna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider