Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Više od 5000 gledatelja

Imamo novog prvoligaša: Varaždin u prekrasnoj atmosferi došao do ključne pobjede, vraća se u Prvu HNL!

U 29. kolu Druge HNL Varaždin je pobijedio Dugopolje i osigurao povratak u najviši rang.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kolo prije kraja Druge HNL povratak u najviši rang hrvatskog nogometa izborio je Varaždin. Zahvaljujući pobjedi od 2:1 protiv Dugopolja Varaždinci su uoči posljednjeg kola pobjegli drugoplasiranom Rudešu na nedostižna četiri boda.

U izuzetno lijepoj atmosferi, pred više od 5000 gledatelja, Varaždin je iskoristio prvu meč-loptu, uzeo kapitalna tri boda i čekirao vizu za Prvu ligu.

U 15. minuti domaćini su došli u vodstvo zahvaljujući fenomenalnom pogotku kojeg je postigao Itsuki Urata. Japanski lijevi bek prihvatio je jednu loptu, namjestio se na šut i s više od 30 metara pogodio donji lijevi kut gostujućeg vratara. Bio je to gol koji će zasigurno biti u najužoj konkurenciji za najljepši u drugoligaškoj sezoni.

Uvodne minute nastavka donijele su povećanje varaždinske prednosti. Igrala se 56. minuta kada je u jednoj gužvi poslije prekida najprisebniji bio Fran Brodić koji je uz ponešto sreće pogodio za 2:0.

Sredinom drugog poluvremena, u 66. minuti, pred svojim šesnaestercem poskliznuo se strijelac prvog pogotka Urata, a to je iskoristio dugopoljski veznjak Ivan Ćubelić i prizemnim udarcem postavio, kako se pokazalo, konačan rezultat.

Varaždin tako slavi povratak u Prvu HNL dok će Dugopolje do samog kraja strahovati za svoj drugoligaški status. Iz Druge HNL, naime, ispada čak pet klubova budući da se liga iduće sezone smanjuje na 12 klubova, a u tih će sigurno biti druge momčadi Dinama i Osijeka. Osim njih, već se zna da će ispasti Sesvete i Opatija, a tko će biti preostali putnik za Treću HNL, doznat ćemo u subotu 28. svibnja kada je na rasporedu posljednje kolo.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider