Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pričao je s trenerom

Drmić se javno ispričao Čačiću, kritizirao je njegovu taktiku u Ligi prvaka

Josip Drmić nije bio zadovoljan taktikom Ante Čačića u Ligi prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Dinama izgubili su u trećem kolu Lige prvaka u gostima protiv RB Salzburga 1:0.

Austrijanci nisu ništa bili bolji od hrvatskog prvaka, a presudio je gol iz penala. Imao je i Dinamo svojih šansi, ali Čačićeva obrambena taktika pokazala se promašenom.

Dinamo je tek pred kraj utakmice krenuo napadački, ušli su Baturina, Bočkaj i Drmić, a upravo je Josip Drmić iznenadio izjavom nakon utakmice.

Švicarski napadač hrvatskih korijena čak je i zabio gol, ali on je poništen iz zaleđa. Svima je bilo jasno da se Modri nisu smjeli braniti u Salzburgu, ipak imaju sjajne napadačke opcije.

gol expired Drmić kritizirao Čačićevu taktiku i otkrio: "Nisam ni bio u svlačionici, pričao sam s igračima Salzburga" divider

Dva dana nakon utakmice Josip Drmić je pričao s Antom Čačićem i odlučio mu se javno ispričati zbog kritika.

''Imali smo šanse, osjetilo se. Moramo u uzvratu igrati s više samopouzdanja, više riskirati i tražiti gol. Kad igraš s petoricom u obrani, to pokazuje da se više želiš braniti. Čim smo izmijenili, bilo je ofenzivnije. ''Nije ni loše biti fleksibilan da možeš mijenjati sustav tijekom utakmice, ali nogomet treba igrati atraktivno i napadački na ovoj razini. Ako ne filozofiramo, odmah smo opasni, samo nas danas nije nagradilo'', rekao je sasvim otvoreno Drmić nakon utakmice.

Ovo je Drmićeva javna isprika:

''Prije svega moram reći da mi je žao zbog toga kako se u javnosti protumačio moj komentar utakmice. Moja izjava o taktici, načinu kako smo igrali, nije niti u najmanjoj mjeri bila usmjerena kritiziranju rada našeg stožera ili igre naše momčadi. Ja se trudim biti profesionalac u svemu što radim, iznimno cijenim ovaj klub, trenera Čačića, stožer, svoje suigrače.

''Svjestan sam svoje pogreške''

Moj komentar pred medijima o tome kako smo igrali bio je samo moje promišljanje dok sam bio pod velikim emocijama, što svakako nije opravdanje. To je nešto čemu je mjesto u svlačionici, kada se unutar momčadi i stožera razgovara o utakmici, dojmovima, razmišljanjima'', rekao je Drmić za službenu stranicu Dinama pa dodao:

''Nakon utakmice u kojoj smo svi istinski htjeli doći do bodova, trudili smo se, davali sve od sebe, imali smo taj pogodak koji nas je prvo odveo u veliko slavlje, a onda je za par trenutaka poništen, igrali smo dobro, a nismo uspjeli upisati bodove…

Teško je odmah po završetku takve utakmice biti staložen i postoji prostor da se kaže nešto pogrešno ili što se može protumačiti pogrešno, posebno ako si ljut, tužan, razočaran jer nisi uspio pomoći da tvoja ekipa dođe do dobrog rezultata. Trener Čačić ima sjajne rezultate s našom ekipom, svi smo iskreno ponosni što smo dio ove momčadi, nižemo dobre rezultate, jako smo povezani.

Razgovarao sam s trenerom, prokomentirali smo tu konkretnu situaciju i svjestan sam svoje pogreške, izrazio sam žaljenje zbog toga kako je protumačeno moje komentiranja utakmice. Vjerujem da zna koliko mi je stalo do kluba, do naše momčadi, i da nije bilo nikakve loše namjere. Moj je posao raditi, truditi se, dati sve od sebe za Dinamo i biti posvećen terenu sto posto.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider