Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NEPOPRAVLJIVI

Dok postavlja rekordni niz poraza, Chelsea istresao novu sumanutu svotu za 16-godišnjaka

Chelsea je dogovorio transfer 16-godišnjeg nogometnog talenta iz Ekvadora Kendryja Paeza.

Kendry Paez (Foto: Instagram)

Iako pobjedu čekaju već dva mjeseca, a jučer su od Arsenala doživjeli šesti poraz u nizu i deveti u posljednjih 11 utakmica, sportska politika Chelseaja ne miruje.

Tako je otkriveno da su ovih dana riješili posao u vezi s angažmanom mladog nogometaša Ekvadorskog Independientea Kendryja Paeza. Radi se o mladiću koji će sutra (4. svibnja) navršiti 16 godina, a ove je godine debitirao za seniorsku momčad svoga kluba i ustalio se u njezinu udarnom sastavu.

Nastupa i za U-17 reprezentaciju Ekvadora.

Transfermarkt ovog momka naziva jednim od najvećih ofenzivnih talenata na svijetu, a čini se kako je on odlučio već sad osigurati svoju budućnost. Londonski gigant bio je najbrži i prema informacijama Fabrizija Romana, sve su dogovorili još u veljači, a sad su to potvrdili.

Kendry bi u svom matičnom klubu trebao ostati razvijati se do 2025. godine, kad će pristupiti Bluesima. Odšteta je za jednog 16-godišnjaka uistinu ogromna i iznosi otprilike 20 milijuna eura.

No već smo se uvjerili da Toddu Boehlyju novci nisu problem. Dojam je samo kako mu je upravo trošenje istih ove sezone stvorilo problem i donijelo jednu od najgorih sezona Chelseaja u novijoj povijesti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider