Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pokušali su ga opravdati

Gnjusna poruka zgrozila Europu: Član uglednog nogometnog kluba pozvao na ubijanje žena i djece

Ratna događanja zahvatila su sve pore društva, pa tako i sport.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čelnik odnosa s javnošću azerbajdžanskog nogometnog kluba Qarabaga Nurlan Ibrahimov dobio je suspenziju Uefe nakon uznemirujuće poruke na društvenim mrežama.

"Moramo pobiti sve Armence, djecu, žene i starce. Bez kajanja. Ako nećemo mi, ubit će oni nas", napisao je na Facebooku.

UEFA je promptno reagirala zabranivši njegov daljnji rad. Suspenzija će potrajati dok traje istraga.

Iz kluba su reagirali priopćenjem da su svog djelatnika uputili nadležnim pravnim institucijama, ali pokušali su i opravdati njegov postupak.

gol expired Rakitićev gol pokrenuo neviđeni preokret: Njegova momčad prva je u povijesti izvela nemoguć podvig divider

"Pretrpio je psihološku traumu gledajući vijesti i slike mrtve djece i žena nakon armenskog napada balističkom raketom. Upotrijebio je riječi koje su u kontradikciji sa stajalištem naše države i principima našeg kluba.

Nije mogao kontrolirati osjećaje protiv okrutnosti. Zažalio je i obrisao objavu koja ne odražava poziciju našeg kluba te ju ne podržavamo", stoji u priopćenju.

Azerbajdžan i Armenija u sukobu su zbor pokrajine Gorski Karabah. Upravo u toj regiji nekad je bio smješten nogometni klub Qarabag, ali je nakon ratnih razaranja 1993. pobjegao iz Agdama u Baku. Agdam je danas potpuno napušten grad, poznat i kao Hirošima s Kavkaza.

Qarabag je, uz Neftci Baku, najuspješniji azerbajdžanski klub s osam naslova prvaka. Najuspješniji su tamošnji klub u Europi: prvi su i zasad jedni azerbajdžanski klub koji je igrao Ligu prvaka, prije čega su tri sezone zaredom igrali Europsku ligu.

Koje su šanse Dinama i Rijeke u 3. kolu Europske lige?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider