Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Starta sa Slavenom

Dinamov trener najavio sezonu: Imamo slatke brige, ali ćemo morati malo rezati kadar

Dinamo se poslije ispita u Europi sprema za domaći teren...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni prvak Dinamo otvorio je natjecateljsku sezonu utakmicama pretkola Lige prvaka protiv Valura, a ovaj vikend otvoriti će domaću ligu protiv Slaven Belupa. Pred novinarima pojavio se trener Modrih Damir Krznar

"Cijela prošla sezona bila je specifična pa tako i pripreme. Ova je godina normalnija. Imamo četiri i pol tjedna priprema, a ove utakmice s Valurom bile su dio njih i zadovoljan sam kako smo ih odradili. Idealna situacija za start HNL-a nakon pet i pol tjedana priprema. Belupo dočekujemo spremni, raspoloženi i nadamo se da ćemo u domaću ligu krenuti s dobrom igrom i pobjedom", započeo je šef na najavnoj konferenciji za medije uoči starta sezone.

gol expired Počinje nova sezona HNL-a: Dinamo veliki favorit! Mogu li Osijek, Hajduk i Rijeka ugroziti Modre? divider

"Ako se po jutru dan poznaje, dan će biti jako lijep. Imali smo izuzetno uspješne rezultate tijekom priprema. Jedino što nas brine jest što nije bilo reprezentativaca. Nismo onaj glavni dio tehničke pripreme prošli s njima, međutim oni su ipak reprezentativci pa će te zahtjeve brzo pohvatati. Trebat će nam još izvjesno razdoblje, ali mislim da u tih tjedan, dva ili tri igra neće patiti."

Kadar?

"Imamo slatke brige. Raspolažemo zaista s 25 kvalitetnih igrača i stručni stožer, boli glava kojeg od njih u kojem trenutku izostaviti. Nijedan koji je ispao nije ispao zasluženo, ali je jednostavno takva situacija da nekad možemo imati kadar od 22, nekad 23 igrača. Uigravamo ih za izazove koji se spremaju. Svaki od njih zaslužuje dres Dinama i nadam se da će to opravdati."

gol expired Krznar zadovoljan, ali upozorava: "Omonia je puno ozbiljniji protivnik, morat ćemo biti na višoj razini" divider

Kad ste bili s Dinamom u Ligi prvaka, imali ste dvije ravnopravne momčadi, kakva je situacija sada?

"Na ovim pripremama smo imali tri ravnopravne momčadi. Uspjeli smo pomoću igrača iz B momčadi napraviti tri podjednake momčadi i to su bile jako dobre tri utakmice po 30 minuta. Izazov je, ali i stvarno lijepo, baratati s tolikim brojem kvalitetnih igrača, no nažalost morat ćemo malo skratiti taj kadar. Neke ćemo igrače poslati na posudbu zbog straha da im minute ovdje neće biti dovoljne“.

Konkurencija?

"Osijek je vrlo respektabilno, autoritativno prošao kroz te pripreme, dodatno se osnažio. Tu su naravno i Hajduk i Rijeka, a i uvijek iskoči neki pritajeni favorit tako da to očekujemo i ove godine. Svi iz "velike četvorke" morat će se pomučiti za svaki bod, to je sigurno."

gol expired Krznar zadovoljan, ali upozorava: "Omonia je puno ozbiljniji protivnik, morat ćemo biti na višoj razini" divider

"Mi, naravno, želimo da sezona bude manje neizvjesna nego lani i da Dinamo ranije riješi neke stvari, ali stvarnost i realnost su nešto drugačiji. Morat ćemo se izuzetno pomučiti da bi došli do našeg cilja, prvenstva Hrvatske. A vjerujemo da možemo i do duple krune. Veseli nas početak sezone koja će biti zanimljiva. Tko nam je najveći konkurent? Osijek", poentirao je Krznar.

Poslije Valura Slaven?

"Slaven je uvijek opasan. I ove utakmice što ispada smo ih dobili glatko, bila je to velika borba. Slaven je momčad koja nam po stilu igre ne odgovara baš, ali smo zbog kvalitete uvijek dobro prolazili, izuzev te utakmice na Maksimiru. Po nekim najavama i naznakama mijenjali su i formaciju tako da nas i tu čeka određena nepoznanica, ali vjerujem da možemo".

Hoće li biti rotacija?

"Tolića sigurno neće biti zbog kartona, ostale slažemo s obzirom na količinu umora i zamora koja nas je zatekla po povratku s Islanda. Bio je zahtjevan teren, zahtjevan put, tako ćemo odmarati nekolicinu igrača koji su igrali tu utakmicu. Tek ću nakon posljednjeg treninga uoči Slavena znati tko će igrati.“

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider