Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"cilje je i proljeće u Europi"

Dinamo započeo s pripremama: Antolić najavio vraćanje dvostruke krune na Maksimir

Nogometaši zagrebačkog Dinama započeli su pripreme za novu sezonu u koju ulaze s namjerom da vrate naslov prvaka na Maksimir.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Otvorenim treningom na pomoćnom igralištu Hitrec Kacian nogometaši Dinama započeli su s pripremama za novu sezonu. Trener Ivajlo Petev na uvodnoj pres-konferenciji rekao je da više ne računa na Gordona Sildenfelda, koji će ubrzo napustiti klub. Što se tiče pojačanja, traži se otprilike po jedno u svakoj liniji, a evo i što Petev očekuje od nove sezone.

"Jako nam je bitno da zdravi prođemo pripreme, to može biti ključ cijele sezone. Prošle sam sezone dobro upoznao igrače, znam kako tko reagira u bilo kojoj situaciji. I znam što od njih mogu očekivati. Sada će sve biti drugačije, kako za mene, tako i za njih".

Na Maksimiru je bio i reporter Nove TV Stipe Sladoljev, koji se javio uživo za Dnevnik Nove TV i porazgovarao s kapetanom Dinama Domagojem Antolićem.

* Domagoj je li ovaj prvi trening potrajao malo duže od očekivanog?

"Mi smo već navikli na ove duže treninge i navikli smo da na pripremama moramo malo duže trenirati, tako da za nas ovo nije ništa novo".

* Na početku ste odradili mjerenja, a je li bilo bodrenja u stilu "nema šanse da nam ove godine netko uzme titulu"?

"Tako nešto nitko nije spominjao, ali trener je održao kratak govor. Naši ciljevi se znaju, a to je ulazak u skupinu Europske lige, te osvajanje prvenstva i Kupa".

* Osim toga jeste li dobili neku poruku od Zdravka Mamića, iako on više nije dio kluba?

"Nismo, Zdravko Mamić još nije došao u klub".

* Pred nama je prijelazni rok, čuli smo od trenera da odlaze Schildenfeld i Šitum. Kakav tip igrača je po vama potreban za ovaj Dinamo?

"Bilo kakav kvalitetan igrač je dobro došao u našu svlačionicu, prije svega za zaoštravanje konkurencije i da nam podigne razinu igre na novu dimenziju".

* Jeste li se čuli s Ademijem? On se vrlo brzo priključuje treninzima za jedno šest-sedam tjedana.

"Naravno, on i ja smo vrlo bliski prijatelji. On se priprema svakodnevno i stvarno se svi radujemo njegovom povratku.

* Kada biste morali birati, biste li radije izabrali osvajanje prvenstva ili odlazak do recimo četvrtfinala u Europskoj ligi?

"Oboje".

* Nema nijansi? Morate izabrati jedno od toga dvoje.

"Nama je u interesu da ostvarimo oba cilja. Osvojimo prvenstvo i proljeće u Europi".

* Domagoj, hvala na razgovoru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider