Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
briljirao amer gojak

Razigrani i raspucani Modri zabili Cibaliji četiri komada!

Uvjerljivu pobjedu upisao je Dinamo i u drugoj prvenstvenoj utakmici Prve HNL.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Dinama lako su se obračunali s Cibalijom u prvoj utakmici 2. kola Prve HNL. Dinamo je na Maksimiru slavio s uvjerljivih 4:0, te s utakmicom više od svih drugih klubova preuzeo vrh prvenstvene ljestvice.

Dinamo je pitanje pobjednika riješio već u prvih 45 minuta kada je pogocima Armina Hodžića i Juniora Fernandesa poveo s nedostižnih 3:0. Hodžić je zabio s bijele točke u 10. minuti, nakon spornog jedanaesterca nad Soudanije, potom je Fernandes u 22. lijepo naciljao suprotni gornji kut gostujućeg vratara, da bi na samom kraju prvog dijela Hodžić glavom povisio na 3:0 nakon asistencije Amera Gojaka.

U nastavku je uslijedio pad u razini igre, pogotovo Dinamove. Sjajan solo prodor u 71. minuti napravio je Gojak i onda nesebično na drugoj strani šesnaesterca pronašao Antu Ćorića koji sigurno zabija svoj prvijenac u ovoj sezoni. Ćorić je u igru ušao samo 12 minuta ranije.

Dinamo je vodeći sastav prvenstvene ljestvice s maksimalnih šest bodova iz dvije utakmice. Na vrhu mu se u subotu odnosno nedjelju mogu priključiti Rijeka, koja dočekuje Rudeš, i Inter ili Hajduk. Naime, ta dva kluba odigrat će međusobni susret nakon što su upisali pobjede u prvom kolu.

Utakmicu na stadionu Maksimir pratilo je oko 2.000 gledatelja, a sudio je Dario Bel iz Osijeka.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider