Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čeka se prvi gol

Petev želi da igrači ginu za Dinamo, na Lyon bez najboljeg

Trener Dinama Ivajlo Petev najavio je sutrašnji dvoboj u Ligi prvaka protiv Lyona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Maksimir stiže protivnik zbog kojeg su Modri bili prije pet godina postali praktički vijest broj 1 u svijetu sporta. Tog 7. prosinca 2011. Lyon je protiv Dinama slavio s nevjerojatnih 7:1 zbog čega su Nizozemci čak i pokrenuli sumnje u moguće namještanje.

Ove sezone Dinamo nije osvetio taj poraz u gostima nego je opet izgubio, ovaj put s 3:0, no na Maksimiru Francuzi ne bi smjeli doći do nove velike pobjede. Dinamo nije u formi, što je pokazao kiks protiv Istre 1961, a Lyon se pak sve više diže na ljestvici francuskog prvenstva. No navijači očekuju da Modri zabiju makar pogodak, prvi u ovoj sezoni Lige prvaka koja se također neće pamtiti po dobrom.

''Očekuje nas utakmica u koju ulazimo s drugačijom psihologijom. Svjesni smo što nas očekuje sutra, moramo biti disciplinirani, ispuniti sve zadatke u igri i naravno što je najvažnije na terenu izgledati kao momčad. Želimo odigrati dobru utakmicu, to nam je sada najbitnije'', rekao je Ivajlo Petev na press konferenciji uoči utakmice.

Treneru Dinama nedostajat će najbolji igrač, ali i standardni bek.

''Soudani neće igrati, jer još nije spreman. Svi drugi su spremni, u odličnom stanju, a nakon večerašnjeg treninga odlučit ćemo tko će igrati. Dakako, izostaju suspendirani Stojanović, te ozlijeđenih Antolić, Lešković i Goncalo.''

Jeste li očekivali više od Dinama nakon četiri kola u Ligi prvaka?

Ukupno glasova:

Utakmica s Istrom nije bila baš najbolja najava i poziv navijačima za Ligu prvaka.

''Nisam bio zadovoljan utakmicom protiv Istre, rekao sam to igračima. Najbitnije je da pametno analiziramo svoje greške, a sada budemo željni pobjede. Svi koji zaigraju protiv Lyona moraju ginuti za Dinamo. Vjerujem da će već sutra biti reakcije kod mojih igrača, zaključio je Petev.

Priliku bi trebao dobiti Mario Šitum koji je bio u Dinamu i te nesretne 2011. godine.

''Kao što je rekao šef, znamo da nam na suprotnoj strani stoji jedna jako kvalitetna momčad. Mi u toj utakmici imamo nešto za reći, nećemo se olako predati, imamo već određeno iskustvo iza sebe. Kod nas postoji velika želja, želimo sutra demonstrirati da nismo samo promatrači u Ligi prvaka'', poručio je Šitum i dodao:

''Nogomet je specifičan posao u kojem se stalno morate dokazivati. Treba zaboraviti što je bilo jučer, okrenuti se budućnosti. Analizirali smo sve greške, vjerujemo da ih nećemo ponoviti, spremni smo za novo dokazivanje. U svoje ime obećavam da ću uvijek, kada god i koliko god igrao, pružati sve od sebe. A siguran sam da i moji suigrači tako razmišljaju. ''

Dinamo i Lyon igraju u utorak od 20:45. Modri imaju gol razliku 0:12 i nisu osvojili niti jedan bod, dok Lyon ima četiri boda i još nije izgubio šansu za osminu finala.
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider