Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U četvrtak sve mora proći OK

Dinamo kažnjen zbog ustaških pokliča BBB-a, Jakirović bez komentara, a sve promatra UEFA

Dinamo je kažnjen s 18.000 eura zbog ponašanja Bad Blue Boysa na utakmici u Velikoj Gorici.

S Maksimira se u Dnevnik Nove TV javio reporter Ivan Forjan, povodom odluke disciplinskog suca Alana Klakočera o kazni od čak 18.000 eura koliko Dinamo mora platiti.

Nema nekih novih reakcija, neće se oglašavati iz Uprave budući da ove kazne disciplinskog suca nisu ništa novo, Dinamo ih dobiva iz kola u kolo.

Klub je ostao pri onom svom priopćenju kada je osudio ustaške pokliče s tribina.

O svemu smo pitali danas trenera Sergeja Jakirovića, on je odgovorio da to nije njegov djelokrug posla i ne želi ulaziti u te stvari.

Inače, dobili smo danas iz Hrvatskog nogometnog saveza najsvježije podatke o kaznama koje su od početka sezone, u prvih 12 kola, platili Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek. Zbog upotrebe pirotehničkih sredstava i raznih diskriminatornih povika njihovih navijača ova četiri kluba su dosad ukupno platila 174.000 eura, od čega je čak 77.000 eura otišlo upravo na to rasističko i diskriminatorno skandiranje. U prijevodu, otprilike 6.500 eura kazne (kad gledamo tu tzv. veliku četvorku).

Dinamo ima rok od osam dana da podnese žalbu Disciplinskoj komisiji HNS-a, a nakon toga rok je 15 dana da tu kaznu i plati.

Ovog četvrtka Dinamo igra utakmicu Konferencijske lige protiv Viktorije Plzen na Maksimiru, znamo da je Dinamo ove sezone pod posebnim lupom UEFA-e zbog onih ljetošnjih događanja u Grčkoj i bilo bi dobro kad bi protiv Čeha sve prošlo bez ikakvih incidenata ili nepotrebnih skandiranja odnosno poruka.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider