Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri bez pola obrane

Dinamo desetkovan na Poljud: 'Idemo u Split po pobjedu'

Tri dana nakon velike pobjede protiv Arsenala na otvaranju Lige prvaka, zagrebački Dinamo u subotu očekuje najveći hrvatski derbi poljudski ogled protiv Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Čeka nas najveći derbi u Hrvatskoj i puni Poljud što nas veseli. Mi smo se utakmicom protiv Arsenala napunili samopouzdanjem i idemo u Splitu po pobjedu. Svjesni smo kvalitete Hajduka i snage koju im daju navijači, ali isto tako smo svjesni i svoje snage i niza koji imamo. Iskreno, sviđa mi se da nas nakon Arsenala čeka Hajduk, a volio bih da nakon njih igramo s Rijekom pa u nizu takve jake utakmice", kazao je trener Modrih Zoran Mamić.

Dinamo uoči gostovanja na Poljudu ima dosta problema s ozljedama. Sigali je sigurno otpao kao i Pinto. Malo je izgleda i za nastup Taravela i Fernandesa, a upitan je i Ćorić.

"Nikada se nisam žalio na ozljede pa neću niti sada, ali imamo dosta problema. Skupo smo platili pobjedu protiv Arsenala", rekao je mlađi Mamić dodavši:

"Igrali smo već utakmice s juniorima i kadetima. Nema se smisla zamarati s problemima koje ne možeš promijeniti."

Dinamov trener je naglasio kako je pobjeda protiv londonskih Topnika psihički ispraznila njegovu momčad.

"Razgovarali smo malo s igračima jučer na treningu i svjesni smo rezultata koji smo napravili, ali i onoga da ono što je vrijedilo jučer ne vrijedi danas. Sigurno se momčad ispraznila psihički, ali čeka nas nova utakmica, novo dokazivanje. Nema smisla previše slaviti. Malo su ipak zaslužili pa su nakon utakmice imali izlazak do 3 kada su se vratili u hotel na stadion na spavanje. Zaslužili su."

'Spremni smo za ludilo Poljuda'

Na otvaranju sezone Dinamo i Hajduk su odigrali bez pobjednika, a posljednje dvije utakmice na Poljudu završile su 1:1 i preokretom Dinama od 0:2, do 3:2.

"Znamo kako igraju i što mogu, a spremni smo i za 'ludilo Poljuda'. Zadnje dvije utakmice na Poljudu smo dobili i igrali neriješeno, ali sve je to bilo na samom kraju. Niti u Zagrebu nismo bili pravi. Zato moramo biti bolji nego u tim utakmicama kako bismo ostvarili rezultat koji želimo."

Nakon devet kola Dinamo vodi na ljestvici sa 19 bodova, dok je Hajduk treći s tri boda manje. Na drugom mjestu je Rijeka sa 17 bodova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider