Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Pridržavajte se pravila"

Dinamo u strahu od mogućih novih kazni UEFA-e: Apeliraju na svoje navijače da ne putuju u Prag

Dinamo puše i na hladno nakon događaja koji su se dogodili u Ateni.

Bad Blue Boysi (Foto: Marko Prpić/Pixsell)

 U prvoj utakmici posljednjeg kvalifikacijskog pretkola u Maksimiru Dinamo je slavio protiv Sparte Prag 3:1 i tako si osigurao lijepu zalihu u odnosu na uzvrat u Češkoj. Tu prednost hrvatski prvak sigurno bi lakše obranio kada bi imao podršku s tribina, no zbog UEFA-ine kazne putovanje Dinamovih navijača na gostovanje je zabranjeno.

Privremena zabrana vrijedi za sezonu 2023/24. tako da niti u skupinama Europske, ili eventualno Konferencijske lige, Dinamo na gostujućim utakmica neće imati podršku svojih navijača.

Kako se ne bi ponovile scene koje su šokirale javnost Hrvatske i Grčke, Dinamo je odaslao poruku u kojoj apelira svojim navijačima da ne putuju u Prag.

“Podsjećamo kako je krovna europska nogometna organizacija UEFA donijela odluku kako gostujućim navijačima neće biti dozvoljen ulazak na stadion. Iz tog razloga upućujemo molbu i apel navijačima Dinama da se pridržavaju pravila, poštuju odluku UEFA-e i ne putuju u češku prijestolnicu. Klub ističe svoju predanost sigurnom i pozitivnom okruženju te zahvaljuje na razumijevanju i podršci svih svojih navijača.“, stoji u objavi kluba.

Uzvratna utakmica između Sparte Prag i Dinama odigrat će se 31. kolovoza u 19:00.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider