Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Cholov najveći grijeh

Kako je Diego Simeone neviđenim nasrtajem zgrozio Španjolsku: Šokirao brutalnošću, krv je potekla

Diego Simeone prisjetio se brutalnog starta na Julenu Guerreru, koji mu je obilježio igračku karijeru i dao pečat imidžu krajnje borbenog, ali nerijetko i prljavog nogometaša…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I kao igrač Diego Simeone nadaleko je bio poznat po žestokom temperamentu, neustrašivosti, borbenosti i krajnjoj agresivnosti, nerijetko neuračunljivom i incidentnom, da ne kažemo "prljavom" ponašanju.

Tijekom karijere imao je podosta brutalnih startova, od koji su neki bili za zatvor, kako se to kaže u nogometnom žargonu. Možda se najviše pamti nasrtaj na Julena Guerrera, nekadašnju zvijezdu Athletic Bilbaa i španjolske reprezentacije.

gol expired Spektakularan dogovor na obzoru: Fury i Usyk za apsolutnog prvaka, Joshui ogromna svota i status prvog izazivača divider

Cholo je zgrozio španjolsku nogometnu javnost, koja je u prethodnim desetljećima vidjela puno brutalnih startova jer se na Pirinejima godinama igralo jako čvrsto, nerijetko i prljavo. Mesar iz Bilbaa je prednjačio, polomio je noge Maradoni i Schusteru, ali ovaj je ipak bio tako pogibeljan da je šokirao brutalnošću. 

Prgavi Argentinac prisjetio se tog incidenta u najavi dokumentarca "Simeone. Utakmicu po utakmicu uživo" na Amazon Prime Videu.

Simeone je krvnički nagazio Guerrera po butnom mišiću, očigledno namjerno. Rasparao mu je mišić, krv je potekla…

Taj po brutalnosti rijetko viđeni start dogodio se 8. prosinca 1996. na utakmici Athletica i Atletico Madrida. 25 godina poslije Cholo se prisjetio starta koji ga je obilježio kao igrača, a prati ga i do današnjeg dana.

gol expired Senzacija francuskog prvenstva u lovu na PSG: Imaju moćnog vlasnika, lude navijače i novog Benzemu divider

"Bila je to nepotrebna reakcija. Uvijek sam bio čvrst i agresivan, uvijek sam bio temperamentan, ali to je bio napad. Očito je da sam pogrešno reagirao", prokomentirao je današnji trener Atletica.

Simeone otkriva i da se više nikada nije susreo s baskijskom legendom.

"Nisu nam se putovi ukrstili. Kad bismo igrali protiv Athletica, njega nije bilo. Nisam imao priliku da mu se ispričam, ali mislim da ponekad postoje situacije koje su toliko jasne da jednostavno ne zahtijevaju ispriku. Da, ponekad se iz teške situacije izađe tražeći oprost, ali što nije u redu, jednostavno nije u redu", ispričao je Simeone u dokumentarcu koji će se početi emitirati 26. siječnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider