Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
klopp u elementu

Costa spasio prvenstvo i svima pokazao… pogledajte bolje fotografiju

Derbi 23. kola Premierlige na Anfieldu bio je zanimljiv i po pomalo bizarnim stvarima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što ih je u 20. kolu zaustavio i pobijedio gradski rival Tottenham i Liverpool je uspio nekako nakratko zaustaviti marš Chelseaja na naslov prvaka. Peterostruki prvak Europe proživljava možda i najveću krizu pod vodstvom Jurgena Kloppa, no uspjeli su izbjeći novi domaći poraz remijem protiv vodeće momčadi lige.

U Chelseaju se nemaju što brinuti. Bod na Anfieldu vrijedi praktički tri ako znamo da je Arsenal još jednom kiksao i razočarao svoje navijače na Emiratesu, a Tottenham odigrao nulu kod Sunderlanda. Da je Chelsea pobijedio Liverpool otišao bi na +11 i oni koji još sumnjaju u njihov naslov brojali bi se na prste.

Ni ovih devet bodova prednosti nije obećavajuće za pratitelje, ali ajde… Možemo reći kako je Diego Costa ''spasio prvenstvo'' kada je promašio penal u 76. minuti, ali isto tako mogao je do slavlja i Liverpool čiji je Roberto Firmino promašio dva ''mrtvaca''.

U biti je Simon Mignolet obranio 11-erac više nego što ga je Costa promašio te se iskupio za nevjerojatan kiks kod gola Davida Luiza. Dok je Belgijac namještao živi zid Brazilac je opalio iz slobodnog udarca i zabio gol. Na Anfieldu se u tom trenutku frustracija izvozila.

Jurgen Klopp se nakon utakmice ispričao četvrtom sucu kojem je tko zna što u svojem stilu sasuo u lice nakon što je Mignolet obranio penal. Strastveni je Nijemac poludio kada je dosuđen 11-erac jer Costa ga je tijekom utakmice pokušao iznuditi nekoliko puta.

''Rekao sam sucu 'oprosti, bio sam malo uzbuđen', a on je rekao da nema problema jer voli moju strast.''

O svemu se ovom pričalo sinoć i priča jutros oko ove utakmice, a pravi je hit fotografija Diega Coste koji je u jednom trenutku doslovno ostao bez gaća na mjestu gdje bi one trebale biti. Njegove bitke s protivničkim braničima su legendarne, no nikad ga nismo vidjeli da je baš tako ''spustio gaće''.

Recimo i kako Chelsea nije uspio posljednjeg dana prijelaznog roka dovesti napadača koji bi, i dalje se o tome govori, na ljeto trebao zamijeniti Brazilca sa španjolskom putovnicom.
 

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider