Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što vi mislite?

VIDEO Deset najvećih sramota Reala: Lista 'strave i užasa'!

Prema procjenama najuglednijih španjolskih medija, Realov poraz u prošlom kolu Primere od Atletica spada u red najtežih u dugoj i slavnoj povijesti „kraljevskog kluba", objektivno najvećeg kluba svih vremena...

Kada bi se radila ljestvica najtežih Realovih poraza, teško je reći na kojem bi bio mjestu ovaj posljednjih protiv Atletica, ali zasigurno je među deset najtežih. Idemo kronološkim redom.

Razdor u Realu: Evo zašto su Casillas, Ramos i društvo 'otkantali' Ronalda!

Atletico – Real Madrid 4:0 (Primera 2014/15.)
Atletico je pregazio Real na Vicente Calderonu rezultatski ali i igrom. Bilo je 4:0, a moglo je po „kraljeve“ i gore proći. Kada se tomu doda da Real 17 godina nije izgubio od Atletica na Calderonu u ligaškim utakmicama, da već šest utakmica zaredom u svima natjecanjima nije pobijedio gradskog rivala te da bi ovo možda mogla biti prekretnica u utrci Reala, Barcelone i Atletica za naslov prvaka, onda ovaj poraz ima još veće značenje.

Barcelona – Real Madrid 5:0 (Primera 2011/12.)
Guardiolina Barcelona je počastila Real s „petardom“ u prvom „el clasicu“ Josea Mourinha. Taj je poraz dugo odzvanjao u ušima nogometaša Reala i portugalskog stručnjaka.

Alcorcon – Real Madrid 4:0 (Kup kralja 2009/10.)
Jedna od najvećih sramota „kraljevskog kluba“. Drugoligaš je rastavio Pellegrinijevu zvjezdanu momčad na sastavne dijelove. U uzvratu je Real slavio sa skromnih 1:0.

Real Madrid – Barcelona 2:6 (Primera 2008/09.)
Jedan od najspektakularnijih „el clasica“ u povijesti. Barca do tada nikada nije zabila „šesticu“ na Santiago Bernabeuu, a Lionel Messi je briljirao.

Liverpool – Real Madrid 4:0 (Liga prvaka 2008/09.)
Najteži poraz Reala u povijesti Lige prvaka. „Redsi“ su u prvoj utakmice osmine pobijedili na Bernabeuu 1:0, a tadašnji predsjednik Reala Vicente Boluda najavio je: „Razbit ćemo ih u uzvratu.“ Progutao je riječi i „četvorku“ odnosno ukupno „petardu“. U uzvratu je Real načeo Fernando Torres, a dva gola je zabio Steven  Gerrard.

Barcelona – Real Madrid 5:0 (Primera 1993/94.)
Velika partija Cruyffova „dream teama“. Utakmica će biti upamćena po „hat-tricku“ i spektakularnom potezu velikog Romarija. Brazilac je prodao Alkorti „kravlji rep“ i zabio svoj prvi gol na utakmici.

Real Madrid – Atletico 0:4 (Primera 1987/88.)
Julio Salinas i Futre po jedan i López Ufarte dva. Atletico je na Bernabeuu ostvario svoju najveću pobjedu u povijesti.

Zaragoza – Real Madrid 6:1 (Primera 1974/75.)
Najviši poraz Reala nakon španjolskog građanskog rata. Real je s istim rezultatom izgubio na Mestalli i La Romaredi 1999. i 2006., ali u polufinalu Kupa kralja.

Real Madrid – Barcelona 0:5 (Primera 1973/74.)
Mnogi će reći kako je to bez dileme najteži poraz Reala u povijesti.   I najviši, jer Real nikada nije izgubio s pet razlike na Bernabeuu, a kada mu to napravi najveći rival, onda se dogodi nikad ubitačnija grobna tišina na Bernabeuu. Barcelona je predvođena Cruyffovom te sezone konačno došla do naslova prvaka nakon 14 godina posta.

Espanyol – Real Madrid 8:1 (Primera 1929/30.)
Najviši poraz Reala u povijesti. Na staroj Sarriji primio je osam komada.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider