Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
glasajte na gol.hr

Najljepši golovi u finalima Lige prvaka: Je li Mandžukić nadmašio Zizoua?

Mario Mandžukić upisao se u "knjigu besmrtnih" nakon što je u finalu Lige prvaka postigao pogodak o kojem će se pričati i za 50 godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Spektakularan pogodak Marija Mandžukića u finalu Lige prvaka postao je viralan brzinom munje. Mnogi ga svrstavaju u sami vrh najljepših golova svih vremena, pogotovo kada su finala Lige prvaka u pitanju. U nedavnoj anketi je pogodak Zinedinea Zidanea 2002. godine proglašen najboljim, a sada mu je Mandžo stao uz bok!

Mi vam u nastavku nudimo 10 najljepših golova dosada u finalima Kupa prvaka / Lige prvaka i pitamo vas: Koji je najljepši, odnosno je li Mandžin gol uz bok tim pogocima?

Koji pogodak je bio najljepši u finalu Lige prvaka?

Ukupno glasova:

1. Ronald Koeman

Nizozemac je postigao jedini pogodak u finalu Kupa prvaka 1992. godine, u kojem je Barcelona nakon produžetka s 1:0 slavila protiv Sampdorije. Koeman je postigao prekrasan pogodak nakon kratko izvedenog slobodnog udarca, pri čemu je ostavio Gianlucu Pagliucu bez šansi.

2. Rabah Madjer

Alžirac Rabah Madjer postigao je čudesan pogodak u finalu protiv Bayerna, kojim je započeo preokret Porta. Madjer je leđima okrenut prema golu petom zabio pogodak za 1:1. Tri minute kasnije Juary je dovršio preokret zabivši za konačnih 2:1.

3. Zoltan Czibor

Mađar Zoltan Czibor postigao je prekrasan pogodak protiv Benfice u finalu 1961. godine. Nažalost po Barcelonu, bio je to pogodak kojim je katalonski div samo ublažio poraz protiv najbolje momčadi Portugala. Czibor je iz voleja, s otprilike 25 metara neobranjivo pogodio mrežu Alberta da Coste Pereire.

4. Lars Ricken

Prije točno 20. godina Borussia Dortmund slavila je u finalu protiv Juventusa, a pogodak koji je slomio torinsku momčad zabio je Lars Ricken. Samo 16 sekundi nakon što je ušao u igru, Ricken je iskosa s desne strane, s velike udaljenosti, lobao Peruzzija i postavio konačnih 3:1.

5. Zinedine Zidane

Svi se sjećaju čudesnog gola u finalu 2002. godine, kada je legendarni Zidane iz voleja lijevom nogom neobranjivo pogodio desne rašlje gola Bayer Leverkusena. Taj pogodak i danas smatraju najljepšim svih vremena kada su u pitanju finala Lige prvaka, a neki ga svrstavaju i u sami vrh svih vremena.

6. Alessandro Del Piero

Napadač Juventusa zabio je prekrasan pogodak petom u finalu 1997. koje koje je pripalo Borussiji Dortmund. Del Piero je dobio povratnu loptu s lijeve strane i u trku ju petom proslijedio u nebranjeni dio mreže.

7. Dejan Savičević

Milan je u finalu 1994. godine pregazio Barcelonu s 4:0, a Dejan Savičević postigao je pogodak savršeno preciznim lobom iskosa, s desne strane šesnaesterca. Naši susjedi ga proglašavaju najboljim golom ikada u finalu, no složit će se ipak mnogi da je u usporedbi sa Zidaneom ili Mandžukićem skoro pa "običan".

8. Lionel Messi

Gromoviti pogodak za 2:1 u finalu Lige prvaka 2011. godine zabio je Lionel Messi Manchester Unitedu. Argentinski genijalac zavukao je loptu u donji lijevi kut Van der Sarova gola, nakon što je Barcelona dugo plela mrežu oko Unitedova šesnaesterca. 

9. David Villa

Iz iste dolazi još jedan kandidat za najljepši pogodak u finalu Lige prvaka. Zabio ga je David Villa, a bio je to gol za konačnih 3:1 i pobjedu Barcelone.

10. Steve McManaman

U jednom od ne toliko atraktivnih finala 2000. godine Real Madrid je slavio protiv Valencije, a Steve McManaman postigao je zaista lijep pogodak za 2:0 u pobjedi 3:0. Lopta se odbila do ruba kaznenog prostora, a on ju je iz trka škaricama (ne preko glave), neobranjivo poslao u donji lijevi kut gola.

Je li Mandžukićeva majstorija zavrijedila Top 5? Ili možda sami tron? Recite nam vi!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider