Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traume iz djetinjstva

Engleska zvijezda koja dobro pamti Hrvate: "Mamina prijateljica seksualno me zlostavljala, dilao sam drogu"

Dele Alli se otvorio u intervjuu s Garyjem Nevilleom i progovorio o svojim poslovnim i privatnim problemima te traumama iz djetinjstva…

Galerija Dele Alli i Ivan Rakitić u klinču u polufinalu SP 2018. Dele Alli i Ivan Rakitić u klinču u polufinalu SP 2018. Dele Alli +1 Dele Alli (Foto: AFP)

Dele Alli prolazi kroz teške trenutke karijere. Bio je jedan od bisera Tottenhama, velika nada i zvijezda engleskog nogometa, ali u jednom trenutku karijera mu je zapela u glib.

Vatreni FIFA počinje s isplatama: Evo koliko ide hrvatskim klubovima za Svjetsko prvenstvo u Katru divider

Od siječnja 2022. igrač je Evertona, koji ga je ekspresno posudio Bešiktašu, ali u turskoj ligi također nije briljirao. Ozljeda mu je dokrajčila avanturu u Istanbulu i u travnju ove godine vratio se u redove Toffeesa.

Dele Alli otvorio dušu

Alli je u intervjuu za The Overlap s Garyjem Nevilleom progovorio o poslovnim i privatnim problemima. Otvoreno je pričao o užasnom djetinjstvu s drogama, seksualnom zlostavljanju...

Dele Alli Dele Alli (Foto: Afp)

Alli je nakon povratka iz Turske pio tablete za spavanje. Tako je bilo sve dok jednog dana nije shvatio da nije na dobrom putu i zatražio je pomoć u rehabilitacijskom centru. Iznio je srceparajuće svjedočanstvo o svojim problemima i pokušaju da karijeru vrati u pozitivan kolosijek.

"Bojim se pričati o tome. Kada sam se vratila iz Turske i saznao da moram na operaciju, bio sam u jako lošem psihičkom stanju. Stoga sam odlučio otići u centar za mentalno zdravlje. Oni liječe ovisnosti i traume. Osjećao sam da je to moj trenutak. Moraš znati sam donositi odluke ili nećeš uspjeti", objašnjava Dele Alli Garyju Nevilleu.

Traume iz djetinjstva

Igrač Evertona otvorio se bivšoj zvijezdi Manchester Uniteda i u intervjuu prepričao vrlo teške epizode iz djetinjstva.

Marcelo Brozović i Cristiano Ronaldo VIDEO Pogledajte prvi susret Brozovića i Ronalda: Portugalac je izgledao puno sretnije divider

"U dobi od šest godina seksualno me zlostavljala prijateljica moje majke, koja je bila često u blizini. Majka mi je bila alkoholičarka. Poslali su me u Afriku da se naučim disciplini i onda su me vratili", prisjeća se Alli.

Prekršaj Modrića nad Allijem (Foto: AFP) Prekršaj Modrića nad Allijem (Foto: AFP) (Foto: Afp)

"Sa sedam sam počeo pušiti, s osam sam počeo dilati drogu. Jedna starija osoba mi je rekla da ne bi zaustavili klinca na biciklu, pa sam se vozikao okolo s nogometnom loptom, a ispod nje sam nosio drogu. U jedanaest su me objesili na mostu. Bio je to tip iz susjedstva”, nastavlja Alli.

Razmišljanje o mirovini

"S dvanaest su me usvojili. Nevjerojatna obitelj, nisam mogao poželjeti bolje ljude da učine ono što su oni učinili za mene. Ako je Bog stvorio ljude, oni su najbolji primjer", zahvalio se usvojiteljima.

Alli ima tek 27 godina, što su najbolje godine za nogometaše, no u intervjuu je priznao da je prije nekog vremena razmišljao o mirovini.

Dele Alli (Foto: AFP) Dele Alli (Foto: AFP) (Foto: Afp)

"Jednog jutra sam ustao i morao sam ići trenirati. Sjećam se da sam se pogledao u ogledalo i pitao se trebam li otići u mirovinu. Imao sam 24 godine. Radim ono što volim, za mene je to bilo jako bolno. Uvijek sam se borio sam protiv sebe. Bio sam zarobljen u lošem ciklusu i stvarima koje su me boljele.“

Pochettinov poziv

Jedna od najvažnijih osoba u Dele Allijevoj karijeri bio je argentinski trener Mauricio Pochettino. Pod njegovim vodstvom zablistao je u Tottenhamu. Sada je Argentinac, koji zna da se njegov bivši učenik ne provodi dobro, zabrinut za njega.

Prijateljstvo s Pochettinom

"Nadam se da ću imati vremena nazvati ga i vidjeti kako je. Dele je sjajan dečko. Želim razgovarati s njim da saznam što se događa. Još je mlad pa se možda njegov mentalitet može promijeniti. Siguran sam da će se vratiti", poručuje trenutačni menadžer Chelseaja.

Vinicius i Luka Modrić Barca zaključila veliki posao, otkrivena cifra: "Superzvijezda Reala navijač je Barce, to je bila izdaja" divider

Alli ima samo dobre riječi za argentinskog trenera.

"Pochettino je za mene bio najbolji menadžer i nisam mogao tražiti boljeg menadžera u to vrijeme. To nije bio odnos između nogometaša i menadžera. Bio je puno dublji od toga, osjećao sam to. Imao je toliko razumijevanja za odluke koje sam donosio, a on me usmjeravao, kao da mu je stalo do mene kao osobe”, zaključuje Alli, koji je bio engleski reprezentativac u razdoblju od 2015. i 2019., dakle, debitirao je s 19 godina.

Dele Alli i Ivan Rakitić u klinču u polufinalu SP 2018. Dele Alli i Ivan Rakitić u klinču u polufinalu SP 2018. (Foto: Afp)

Odigrao je 37 utakmica za Englesku i postigao 3 gola. Bio je u prvoj postavi Engleske u polufinalu Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji protiv Hrvatske.

Teško podnio poraz od Hrvatske, klinč s Rakitićem

Štoviše, izborio je slobodan udarac iz kojeg je Engleska povela golom Kierana Trippiera, no na kraju je Hrvatska preokrenula golovima Ivana Perišića i Marija Mandžukića, koji je pobjednički gol postigao u produžetku.

Alli je bio jedan od nervoznijih igrača polufinala, poraz mu je jako teško pao. Pokazao je da ima nezgodnu narav, doimao se kao da je tempirana bomba. Sjećamo se njegovih obračuna s hrvatskim igračima, posebice klinča s Ivanom Rakitićem, kada ih je sudac Cuneyt Cakir morao fizički razdvajati. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider