Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sve im je išlo na ruku

Velika sramota i debakl bivšeg prvaka Europe: Slavni njemački klub ostao bez Bundeslige

HSV-u je, u kombinaciji s pobjedom Arminije, dovoljan bio i remi da osigura dodatne kvalifikacije za plasman u Bundesligu. No, ni to nisu uspjeli protiv momčadi iz donjeg doma Bundeslige 2.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši europski nogometni prvak HSV propustio je priliku izboriti plasman u dodatne kvalifikacije Bundeslige nakon što je u posljednjem kolu druge lige na svom travnjaku izgubio s 5:1 od Sandhausena.

Hamburgu je u posljednjih 90 minuta sezone bio dovoljan i bod kako bi osigurali treće mjesto, međutim momčad Dietera Heckinga je doživjela debakl.

gol expired Krama uvaljao četiri komada Borussiji, a onda za Dnevnik Nove TV otkrio tajnu svog šmekerskog penala divider

Gosti su već nakon 20 minuta vodili s 2:0 golovima Van Drongelena (13-ag) i Behrensa (20). Hunt je pogotkom iz jedanaesterca u 62. minuti vratio nadu domaćinu, no uslijedila su još tri gostujuća gola, a strijelci su bili Behrens (84-11m), Engels (88) i Diekmeier (90+3).

HSV je bivši prvak Europe i pobjednik Kupa kupova. Njemačko prvenstvo osvajao je čak šest puta, no drugu sezonu zaredom završava na četvrtom mjestu koje osigurava samo ostanak u drugom razredu njemačkog nogometa. 

gol expired Ante Rebić zabio pogodak u rušenju Rome i vratio Milan u igru za Europu divider

Treće mjesto, koje vodi u dodatne kvalifikacije, izborio je Heidenheim usprkos porazu 3:0 na gostovanju kod Arminie Bielefeld, koja je i prije zadnjeg kola osigurala promociju u viši rang natjecanja.

Osim Arminije u Bundesligu će i Stuttgart, dok će Heidenheim, koji do sada nikada nije igrao u elitnom razredu njemačkog nogometa, u dodatnim kvalifikacijama igrati protiv Werdera.

Iz druge lige ispali su Wehen Weisbaden i Dynamo Dresden, dok će u dodatne kvalifikacije Nurnberg.

Dodajmo kako su iz Bundeslige ispali Fortuna Dusseldorf i Paderborn.

gol expired Sjajni hrvatski napadač podigao prašinu: Potez koji je podijelio Njemačku divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider