Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi na burzi

Ništa od dogovora, De Gea je nakon 12 godina napustio Manchester United i ostavio upražnjeno mjesto prvog vratara

Nakon 12 godina provedenih u Manchester Unitedu Davidu De Geai je istekao ugovor i postao je slobodan igrač.

David De Gea (Foto: Afp)

Dvostruki osvajač Zlatne rukavice, trofeja za najboljeg golmana Premier lige, David De Gea i službeno je prvog dana u srpnju postao slobodan igrač. Njegov ugovor s Manchester Unitedom je istekao te u ovom trenutku Španjolac može potpisati za bilo koji klub s kojim dogovori osobne uvjete.

United još razmatra opcije i postoji mogućnost da se na kraju dogovori s dugogodišnjim vratarom za potpisivanje jednogodišnjeg ugovora. Prethodni pregovori su propali kada je United odlučio dodatno smanjiti De Geainu plaću nakon što je igrač već pristao na prvotno smanjenje primanja.

Dominik Szoboszlai i Dani Olmo U Liverpool doslovno sletjelo veliko pojačanje, (p)ostaje najskuplji igrač u povijesti naših susjeda divider

Španjolski vratar je imao plaću od 440 tisuća eura mjesečno što ga je činilo najplaćenijim igračem Manchester Uniteda ispred Jadona Sanchoa i Raphaela Varanea.

U svojoj momčadi Crveni vragovi imaju vrlo dobru zamjenu za De Geau, a to je Dean Henderson. Englez koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Nottingham Forrestu gdje je odlično branio sve do teške ozljede bedrenog mišića. Na njegovo mjesto Nottingham je doveo Keylora Navasa, a Henderson je pao u drugi plan.

Dominik Livaković Fabrizio Romano: Dva kluba podebljala ponudu za Livakovića, talijanski velikan odustaje? divider

No, na Hendersona ne računa Ten Hag koji ga je ovog ljeta spreman prodati bez obzira na njegovo iskustvo u Premier ligi. Nizozemski trener želi u svojim redovima vratara koji će moći pokretati igru svojim dodavanjima, a Hendersonova igra nogom nije na željenoj razini.

Ukoliko se United ne dogovori sa De Geaom morati će posegnuti u market i dovesi novog vratara. Čini se da najviše izgleda za preuzimanje jedinice Manchester Uniteda ima Andre Onana, kamerunski golman koji se iskazao svojim predstavama u Interu.

U kombinacijama za Manchester United spominjao se i naš Dominik Livaković, ali prema posljednjim izvorima koje je iznio Fabrizio Romano on je bliže prelasku u Villareal ili Fenerbahče.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider