Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Emotivan oproštaj

De Gea nakon 12 godina napustio Manchester United: Bio je jedini u rosteru s medaljom osvajača Premier lige

David De Gea poslije 12 godina napušta Manchester United nakon što mu je istekao ugovor.

David De Gea (Foto: Afp)

Ono što se dugo nagađalo, danas je dobilo i službenu potvrdu - David De Gea više nije igrač Manchester Uniteda. Iskusni golman nije se dogovorio s klubom oko produljenja ugovora te je sada slobodan igrač.

“Samo sam htio poslati oproštajnu poruku svim navijačima Manchester Uniteda. Želio bih izraziti svoju zahvalnost za ljubav koju ste mi pružili tijekom proteklih 12 godina. Postigli smo puno otkako me dragi Sir Alex Ferguson doveo u klub. Uvijek sam bio ponosan kada sam nosio dres, vodio momčad, predstavljao ovaj najveći klub na svijetu. Bila je to čast koja se ukazuje samo rijetkim nogometašima”, objavio je De Gea na svom Instagram profilu.

Na Old Trafford De Gea je stigao 2011. godina iz Atletico Madrida za 25 milijuna eura, a od tada je s Crvenim vragovima osvojio dvije Zlatne rukavice, Premier ligu, FA kup, Europsku ligu, dva Liga kupa te tri Super kupa. S 545 nastupa za klub postao je istinska legenda Uniteda, a sada će morati pronaći novi klub.

Na njegovo mjesto trebao bi stati Andre Onana. Kamerunac koji dolazi iz Intera dugo je bio želja Ten Haga zbog svoje dobre igre nogom i mogućnosti distribucije lopte.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider