Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'bit će teško Realu'

Šuker protiv plana bogatih: 'Ako to prođe, nestat će nogomet'

Davor Šuker dao je intervju za poznatu španjolsku radio postaju Cope.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i bivši napadač Real Madrida, Davor Šuker (48), rekao je u razgovoru za radijsku postaju Cope kako očekuje jednog Hrvata u finalu Lige prvaka te je izrazio protivljenje stvaranju Superlige u kojoj bi igrali samo bogati europski klubovi.

"Nadam se da će jedan od Hrvata, Luka Modrić ili Ivan Rakitić igrati u Milanu u finalu Lige prvaka. Najvažnije je da budu zdravi i dođu spremni na Europsko prvenstvo", rekao je Šuker.

Real Madrid s Lukom Modrićem traži prolaz u polufinale na svom stadionu, nakon što je prošli tjedan u Njemačkoj poražen od Wolfsburga sa 0-2. U srijedu će Barcelona, u čijem bi veznom redu trebao biti Ivan Rakitić, braniti u Madridu prednost od 2-1 iz prve utakmice protiv Atletica.

"Vjerujem da će u finalu Lige prvaka igrati Real Madrid protiv Barcelone ili Bayerna. Mislim da će Real Madrid eliminirati Wolfsburg. Da bi se stigla prednost iz prve utakmice, važno je da imaju što više loptu u nogama i stvaraju prilike. Odigraju li veliku utakmicu, uvjeren sam u prolaz", rekao je Šuker koji je s Real Madridom osvojio Ligu prvaka 1998. godine.

O iznenađujućem porazu svog nekadašnjeg kluba u Njemačkoj rekao je:

"Iz iskustva mogu reći, kada izađeš na teren i čuješ glazbu Lige prvaka, a s druge strane imaš Real Madrid, najbolje igrače Europe, što možeš izgubiti? Ništa. A možeš puno dobiti. Upravo to se dogodilo u Wolfsburgu. No želim istaknuti da ovdje igra Audi protiv Wolkswagena te se nadam da će pobijediti Audi", dodao je, smijući se.

Šuker je u Španjolskoj tresao mreže za Sevillu i Real Madrid od 1991. do ljeta 1999. godine kada je otišao u Arsenal. U utakmici između Atletica i Barcelone prednost je dao Kataloncima.

"Bit će to teška utakmica, ali Barca ima više iskustva i igrat će adekvatno u gostima, imat će više prilika", rekao je.

Šest kola prije kraja španjolskog prvenstva Barcelona vodi sa 76 bodova, Atletico Madrid ima 73, a Real Madrid 72. Šuker vjeruje da kraljevski klub još uvijek može dohvatiti naslov prvaka.

"Sve je moguće, treba pobjeđivati u malim utakmicama jer one donose tri boda. Real Madrid je u dobroj formi u prvenstvu, no vidjet ćemo što će biti protiv Wolfsburga".

Upitan o susretu između Hrvatske i Španjolske na Europskom prvenstvu ovog ljeta u Francuskoj, Šuker je ukazao kako je to dvoboj financijski neravnopravnih protivnika.

"Za Hrvatsku, s infrastrukturom kojom raspolaže i 4,5 milijuna stanovnika...to nije isti nogomet. Večeras kada odete spavati razmislite samo malo. Ne igramo isti nogomet, koliko koštaju ulaznice kod vas, kakve stadione vi imate, kakvu samo prednost imate, koliki je vaš proračun... A igramo 11 protiv 11", rekao je.

"Zato sada možda imamo problem sa Superligom, da li biti uz bogate zemlje ili siromašne zemlje koje također igraju nogomet. Budu li igrali samo bogati protiv bogatih, nestat će nogomet. Budu li igrali siromašni protiv siromašnih također će se izgubiti nogomet. Treba ih pomiješati te ću kao član UEFA-inog izvršnog odbora uvijek braniti nogomet, od mlađih uzrasta do seniorske reprezentacije", zaključio je Šuker.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider