Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KAKVA TUGA

Kakav peh: Umjesto povratka u Ligu prvaka, jedan od najomiljenijih nogometaša zbog ozljede će završiti karijeru

Zbog ozljede prednjih križnih ligamenata, David Silva vjerojatno će završiti svoju veliku nogometnu karijeru.

David Silva (Foto: Afp)

Završnica prošle sezone španjolske La Lige razveselila je mnoge neutralne ljubitelje nogometa, zbog podatka da se u Ligu prvaka kvalificirao Real Sociedad.

Najveći dio njih zbog činjenice što u veznom redu kluba iz San Sebastiana svoje bitno mjesto drži jedan od najomiljenijih nogometaša posljednjeg doba, David Silva.

Ozljeda koja i mlađima završava karijeru

Tri godine nakon što je napustio Manchester City, klub gdje je postao tolika legenda da već ispred Etihad stadiona stoji njegova statua, Silva je s 37 godina na leđima odveo momčad u Ligu prvaka, natjecanje u koje se ove sezone trebao vratiti.

Neymar i Kylian Mbappe PSG otišao na pripreme bez najveće zvijezde, sve je spremno za rekordni transfer divider

No, od toga neće biti ništa. Zapravo, David će vjerojatno u idućim danima objaviti kraj svoje nogometne karijere.

Razlog toga je teška ozljeda koju je doživio na pripremama Real Sociedada, ruptura prednjih križnih ligamenata (ACL). Ozljeda je to koja sa sobom nosi dug oporavak, najčešće oko devet mjeseci te se rijetko koji i mlađi nogometaš nakon nje uspije vratiti na prethodnu razinu.

Silva će u siječnju napuniti 38 godina i činjenica je da to nikako nisu godine za povratak nakon tako teške ozljede. Iako odluku još nije donio, informacije govore da će to napraviti u idućih par dana i da će vjerojatno u pitanju biti odlazak u igračku mirovinu.

Prekrasna karijera svima omiljenog lika

Silva je za Real Sociedad odigrao 93 utakmica, upisavši sedam pogodaka i 13 asistencija, a uspio je doći i do trofeja, Kupa kralja.

Lionel Messi VIDEO Kakav debi Lea Messija za Miami: Golčinom u posljednoj minuti donio prvu pobjedu nakon mjesec i pol dana divider

Najviše je naravno dao Manchester Cityju, u čijem je dresu odigrao 436 utakmica, uz 77 pogodaka i čak 140 asistencija. Vrlo često nazivan igračem bez ijednog "hejtera", ljubiteljima nogometa bio je drag zbog svog stila igre, ali i gospodskog ponašanja na terenu.

Sa Cityjem je osvojio četiri ligaške titule, jedan FA Cup i pet Liga kupova, a osim za Plavce i Sociedad, igrao je za Valenciju, s kojoj je također osvojio Kup te Celtu iz Viga.

Sa Španjolskom, za koju je odigrao 125 utakmica i postigao 35 pogodaka, je postao europski i svjetski prvak, iako je na SP 2010. godine ispao iz sastava nakon prve utakmice, radi čega su se pojavile tada žestoke prozivke prema izborniku Vicenteu Del Bosqueu, koje su prestala nakon osvajanja naslova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider