Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ODMAH U LIGU PRVAKA?

David De Gea pred povratkom: Ozljede dvojice vratara otvaraju mu sjajne opcije

David De Gea mogao bi uskoro dobiti službene ponude Barcelone i Newcastle Uniteda.

David De Gea (Foto: Afp)

Ozljede Nicka Popea i Marca-Andrea ter Stegena bacile su u probleme stručne stožere Newcastlea i Barcelone.

Kako bi ti vratari trebali biti izvan pogona do proljeća ili dulje, klubovi gledaju tko bi ih mogao zamijeniti. Čini se da toliko povjerenja u trenutačne pričuve, Martina Dubravku i Inakija Penu, nemaju, pa gledaju prema iskusnijem imenu.

De Gea je čekao i dočekao

Svakako najveće i najpoznatije među slobodnim vratarima jest David De Gea

33-godišnjak je ljetos napustio Manchester United nakon čak 12 godina na njihovim vratima, a onda je odbio ponudu za odlazak u Saudijsku Arabiju, uvjeren da i dalje može braniti na visokoj razini.

U međuvremenu su navijači Uniteda, rezignirani lošim predstavama Andrea Onane, počeli zazivati njegov povratak, no to se očito neće dogoditi.

Primera ili Premier liga, ne može promašiti

No povratak u Premier ligu moguć je i vrlo izgledan jer su iz Newcastlea već skupili u kontakt s njegovim predstavnicima. I možda bi taj posao bio brzo riješen da se nije pojavila druga opcija.

Prema svemu sudeći, Xavi vidi De Geu kao savršenu alternativu svom prvom vrataru, kao čovjeka koji ga može dovesti do titule, ali napokon i do konkretnije izvedbe u nokaut-fazi Lige prvaka.

De Gea je od ljeta naporno trenirao i čini se da je donio dobru odluku kad je odabrao čekanje. Sad će imati priliku birati gdje želi igrati. Što god odabrao, imat će priliku za novo dokazivanje na velikoj sceni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider