Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Posao stoljeća

Razlika između onog što je Beckham platio za Inter Miami i koliko sad vrijedi je ogromna

Beckhamovu kupovinu Inter Miamija zovu poslom stoljeća, i to s dobrim razlogom.

David Beckham (Foto: Afp)

Legendarni engleski nogometaš David Beckham svojedobno je bio jedna od najvećih zvijezda koja je Stari kontinent zamijenila MLS-om.

Gotovo da i nema svjetskog medija koji nije prenio njegov transfer u LA Galaxy 2007. godine. U to doba Becks je pristao na 70 posto niža primanja od onih koja je imao u Real Madridu kako bi igrao u SAD-u, a tek kasnije procurilo je zašto.

Sadegh Moharrami i Emir Sahiti Za koga će Riječani navijati u derbiju Hajduk - Dinamo uoči Uskrsa? divider

Naime, u ugovoru s Galaxyjem imao je klauzulu prema kojoj može kupiti novu franšizu za 25 milijuna dolara. Prvi uvjet bio je da to bude momčad oformljena poslije širenja lige, a drugi da ta momčad ne bude na području New Yorka.

Kako bismo vam približili kontekst tog popusta, najnovija MLS franšiza, St Louis City morala je platiti 200 milijuna dolara kako bi upala u ligu od sezone 2023. Na koncu su potrošili mnogo više jer su morali izgraditi i stadion na kojem će igrati domaće utakmice.

Fran Brodić Fran Brodić mogao bi postati junak Dinamova puta prema naslovu prvaka divider

U isto vrijeme prošle godine Inter Miami, franšiza koju je kupio Beckham, vrijedila je 600 milijuna dolara, a sportski stručnjaci tvrde da je ta vrijednost po dolasku Lionela Messija skočila na više od milijardu dolara.

Od siječnja 2024. godine njihova se vrijednost procjenjuje na točno 1,02 milijardi dolara. Beckhama je koštala samo 25 milijuna dolara i zato to danas nazivaju poslom stoljeća. Samo su još tri MLS franšize vrijedile više od milijardu dolara, LAFC (1,15 milijardi), Atlanta United (1,05 milijardi) i LA Galaxy (milijardu dolara).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider