Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Snažna poruka na Instagramu

FOTO Darijo Srna se oglasio povodom oružane pobune u Rusiji: "Vidimo se uskoro"

Darijo Srna, legendarni hrvatski nogometaš i sportski direktor Šahtara, nada se povratku u Donjeck.

Darijo Srna (Foto: Afp)

Sve oči svijeta uperene su prema Rusiji, gdje traje oružana pobuna ruskih plaćenika, pod vodstvom Jevenija Prigožina. Situacija se mijenja iz minute u minutu, a sve se s velikim zanimanjem prati u Ukrajini.

Dok traje oružana pobuna oglasio se i legendarni hrvatski reprezentativac Darijo Srna, koji obnaša funkciju sportskog direktora Šahtara iz Donjecka. Budući da je ondje proveo najveći dio svoje karijere, s kratkim izletom u talijanski Cagliari, Ukrajinu doživljava kao svoju drugu domovinu.

Nažalost, Srna je već 2014. godine na svojoj koži osjetio strahote ratnog razaranja u Ukrajini, kada je Rusija svom teritoriju pripojila Krim. Tada su krenule borbe na prostoru Donjecka, zbog čega je Šahtar morao u izbjeglištvo.

Luka Modrić VIDEO Snimka koja slama srce: Španjolci slave, a pogledajte što radi Modrić u pozadini divider

Smjestili su se u Kijevu, a sve do danas nisu se uspjeli vratiti u svoj grad.

"Vidimo se uskoro, Donjeck", objavio je Srna na službenom Instagram profilu i tako dao do znanja da vjeruje u skori povratak u grad u kojem je proveo 11 godina života. Stigao je 2003. godine iz splitskog Hajduka, a 2014. je nažalost morao napustiti Donjeck.

Dok na ruskom teritoriju traje borba za prevlast između Wagnerovaca i Putinovog režima, Ukrajinci vjeruju da je ovo sjajna prilika da njihova protuofenziva bude još uspješnija...

Darijo Srna Darijo Srna (Foto: Darijo Srna/Instagram)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider