Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Ne smijem ući u igru"

Kaos na klupi Italije: De Rossi u svađi s pomoćnikom i upire prstom u jednog čovjeka!

Direktan kao i uvijek bio je Daniele De Rossi za vrijeme uzvratne utakmice dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo između Italije i Švedske.

Daniele De Rossi u svađi s pomoćnikom (Screenshot)

Talijanska nogometna reprezentacija neće vidjeti Svjetsko prvenstvo nakon nevjerojatnog niza od 60 godina. Švedska obrana izdržala je sve napade Talijana u drugoj utakmici dodatnih kvalifikacija, te je zahvaljujući rezultatu iz prvog susreta otišla na Mundijal.

Veliki je to neuspjeh za tako veliku nogometnu naciju, ali ne iznenađuje previše kada se pogleda sastav u kojem su igrali, ali i potezi koje je vukao izbornik Giampiero Ventura.

Najprije je uoči prve utakmice promijenio sustav igre, a potom je u obje utakmice na klupi ostavio ponajboljeg igrača Serie A, Napolijevog napadača Lorenza Insignea, kojem je tek u prvoj dao 14 minuta s klupe. U prvoj utakmici priliku je od prve minute dobio Belotti, a u drugoj čak i Gabbiadini. To se naravno nije svidjelo mnogim reprezentativcima, a najglasniji je u protestiranju bio iskusni veteran Daniele De Rossi

Njega je kamera u lovila u svađi s pomoćnim trenerom, kojem pokušava objasniti da nema smisla da se on krene zagrijavati u završnici utakmice kada Italija lovi rezultat. Reprezentacija u jednom trenutku može poslati trojicu igrača na zagrijavanje, a tada je pao red na De Rossija, ali ne i na Insignea. 

"Mi u ovoj utakmici moramo zabiti pogodak da bi pobijedili! Ja ne smijem ući u igru", rekao je De Rossi i prstom uperio na Insignea.

Na kraju je skinuo trenirku i otišao se nevoljko zagrijavati, dok je Insigne ostao na klupi. U toj je završnici u igru ušao Bernardeschi, krilni napadač Juventusa koji je ove sezone postigao dva tek pogotka...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider