Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
HRABRO PROTIV ŠVEĐANA

Predsjednik Rijeke najavio početak europske avanture: "Konferencijska liga nije ono što je trebala biti"

Damir Mišković vrlo je opušten i zadovoljan pred početak kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Predsjednik NK Rijeke Damir Mišković gostovao je uživo u Dnevniku Nove TV, gdje je najavio prvi ovosezonski europski susret svog kluba, sutrašnje gostovanje švedskog Djurgardensa na Rujevici.

Odmah je Mišković upitan o tome koliki je imperativ proći ovo kolo, velikim dijelom i zbog toga što je Rijeku zatekao relativno povoljan ždrijeb treće kvalifikacijske runde. Osim toga, pobjeda je i financijski vrijedna.

Nema imperativa, idemo po pobjedu

"Nema imperativa, idemo po pobjedu, a novci su drugi dio priče. Prvi je sport, želimo pobjedu, a lijepo je zaraditi i neku svotu novaca", rekao je Mišković, okrenuvši se tome kako zapravo nije suviše optimističan, posebno jer je od trećeg europskog natjecanja očekivao više:

gol expired Trener Rijeke najavio susret sezone: ''Nismo imali sreće u ždrijebu, ali vjerujem u svoju momčad'' divider

"Već sam rekao da se oko ove Konferencijske lige, umjesto da hrvatskim klubovima pomogne oko ulaska u grupnu fazu, dogodilo da je hrvatskim klubovima teže ući nego u Europsku ligu. To se vidjelo prošle godine i na Rijeci koja je u play-offu dobila puno jačeg i težeg protivnika. Nekako smo preslabi financijski i igrački prema klubovima koji dolaze u play-offu. Želja nam je da svi uspiju jer tako skupljamo bodove za Hrvatsku kojima bi mogli doći do direktnih predstavnika."

Podsjećamo, Rijeka je prošle sezone eliminirana od grčkog PAOK-a.

Rijeka se ne raspada, Rijeka nastavlja istim putem

Što se tiče ove sezone, iako je otišao veliki broj igrača, zajedno s trenerom, opet je sastavljena vrlo zanimljiva i na papiru jaka momčad.

"Već posljednjih deset godina se priča da se Rijeka raspada. Rijeka svake godine jednako posluje i nastavit će. Ako se nekoga ne proda, ako se ne igra Europa je teže, ali borimo se", samo je kratko prokomentirao.

Zatražen je još za financijsku usporedbu s Rijekom i Hajdukom, uz dodatak kako je Dinamo na tom polju ipak jači.

"Ja ne znam kako bih to protumačio, mislim da se igrački možemo nositi sa svima. Svatko plaća igrače onoliko koliko misli da može i treba, da je dovoljno. Mi imamo budžet od 12 milijuna eura i svoj zacrtan plan. Koliko drugi klubovi imaju, to je njihova stvar. Mislim da je 12 milijuna za cijeli klub velika stavka u hrvatskom nogometu" zaključio je predsjednik Rijeke, kluba koji je u novu sezonu ušao teško, ali zasluženo izborenom pobjedom na šibenskom Šubićevcu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider