Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Došli smo po prolaz"

U Dinamu su daleko oprezniji: "Nije tragedija ako se ispadne"

Trener Dinama Mario Cvitanović i stoper Amir Rrahmani najavili su uzvratni susret kvalifikacija Europa lige protiv albanskog Skenderbeua.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uzvratni susret play-offa Europa lige između Dinama i Skenderbeua na konferenciji za medije na stadionu Elbasan Arena najavili su u srijedu trener Modrih Mario Cvitanović i branič Amir Rrahmani.

"Jako je lijep stadion, teren se čini odličan, ali ocijenit ćemo ga nakon današnjeg treninga. Prvi put sam u Albaniji i jako je lijepo ovdje. Mislim da će u budućnosti zemlja samo napredovati, kao i nogomet. Ali ipak, zna se po što smo mi došli ovdje", rekao je trener Dinama Cvitanović pa nastavio:

"Rekao sam i na prvoj konferenciji da se naše utakmice sa Skenderbeuom koje smo igrali prije dvije godine ne mogu usporediti s ovime danas. Pogotovo s obzirom na kadar igrača obje momčadi. Mislim da je trenutno prošlost nebitna".

Nije tragedija ako se ispadne...

Novinare je zanimalo smatra li da će neulazak Dinama u Europa ligu biti tragedija za klub?

"Nema tragedije u životu i nogometu. Samo postoji tragedije u privatnim životima. Sport je uživanje, zabava i trebamo uživati u ovome. Veselim se utakmici i želim pobijediti".

Koja je taktika za uzvrat?

"Trebamo biti bolji, igrati bolje i pobijediti. Ako budemo igrali kao prvu utakmicu, ovisit ćemo o domaćinu. Ponavljam, došli smo igrati nogomet. Nema kalkulacija. Nismo gledali na prvu utakmicu kao da ćemo ju riješiti s lakoćom. Odigrali smo onako kako smo trenirali, a ovdje smo došli proći u Europa ligu".

Amir Rrahmani osvrnuo se kratko na prvu utakmicu odigranu na Maksimiru:

"Sretan sam i drago mi je da igramo ovdje s najboljom albanskom ekipom. Vidjet ćemo što će biti sutra u uzvratu, a trener će odlučiti tko će igrati".

Rrahmani puno opreznije nego uoči prve utakmice

Što ćete promijeniti iz prve utakmice?

"Dat ćemo sve od sebe u ovom susretu. Samo je jedna utakmica ostala pred nama do grupne faze i sve je sada u toj utakmici. Odlučuje o tome prolazimo li ili ne, dat ćemo stvarno sve od sebe".

Prije utakmice na Maksimiru rekli ste rekli da Skenderbeu nema šanse da prođe u Europa ligu:

"Nisu mediji shvatili niti prenijeli kako treba, jer nisam to doslovno tako rekao. Rekao sam da ćemo mi pokušati dati gol doma na Maksimiru pa se onda pripremati dalje za uzvrat. Nije bilo govora o tome da netko nema šanse. Mislim da su nas krivo razumjeli".

Kako sad gledate na Skenderbeu?

"Već prije prve utakmice play-offa rekao sam da će biti teško. Isto mislim i sada. Skenderbeu je dobra momčad, imaju igrače koji igraju već par godina skupa".

Kolike su šanse da Dinamo prođe u skupinu?

"Kako je rekao trener Cvitanović, mi smo ovdje došli po prolaz u Europa ligu".

Susret na Elbasan Areni na rasporedu je u četvrtak, 24. kolovoza, s počekom u 20 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider