Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nevjerojatni promašaj

Nestrpljivo čekao povratak, pa izgorio: Ronaldo prštao od frustracija

Nije to bila povratnička večer kakvoj se nadao službeno proglašeni najbolji nogometaš svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Navijači Reala nestrpljivo su čekali povratak Cristiana Ronalda na travnjak u Primeri nakon prestroge suspenzije od pet utakmica, koju je zaradio u 1. utakmici Superkupa protiv Barcelone. Propustio je uzvrat i prva četiri prvenstvena kola.

Svi su očekivali eksploziju portugalskog napadača, no dobili su očajno izdanje, pregršt pogrešaka, loših udaraca i puno, puno frustracije. Ronalda su igrači Betisa jako dobro pazili, pa čak i do te mjere da su riskirali jedanaesterac, što je Portugalac naravno i tražio u nekoliko navrata. Vjerojatno je jednom i bio u pravu.

Najveći promašaj stigao je u drugom poluvremenu kada je prizmeni ubačaj s lijeve strane poslao visoko na tribine, iako je imao otvoreni udarac prema golu. Nakon toga su se pogreške nizale jedna za drugom i Portugalac može biti sretan da nije zaradio novi crveni karton zbog opasnog starta na Mandija.

Alžirac Mandi je uklizao i izbio loptu, a Ronaldo mu je jako nagazio na stopalo. Nije bilo namjere, kao što je često znalo biti u trenucima kada je frustriran, no taj njegov start nije nagrađen ni sa žutim kartonom.

Iako su uputili čak 27 udaraca prema golu Betisa (sedam u okvir), igrači Reala prvi su put nakon travnja 2016. godine i utakmice protiv Manchester Cityja napustili teren bez postignutog pogotka. Ovaj poraz znači i kraj niza od čak 73 utakmice u kojima su zabili barem jedan pogodak. Tim su se učinkom izjednačili s Peleovim Santosom, ali nisu uspjeli zabiti još jedan gol vrijedan rekorda.

Nakon ovog poraza Barcelona je pobjegla Realu na nevjerojatnih sedam bodova prednosti nakon svega pet prvenstvenih kola, a sam Lionel Messi je zabio isti broj pogodaka kao cijeli Real.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider