Košarka
SPORTOVI
Košarka
kako su ovo uspjeli?

Ludi NBA playoff: Clippersi izveli najveći preokret u povijesti i šokirali prvake Warriorse!

Momčad Ivice Zupca upisala se u povijesne knjige NBA-a.

Kevin Durant (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Malo tko je davao puno izgleda Los Angeles Clippersima u seriji prve runde playoffa protiv prvaka Golden State Warriorsa. Činilo se da se prognoze ostvaruju kad su Warriorsi dobili prvu utakmicu, a u drugoj na domaćem parketu vodili 31 razlike sedam minuta prije kraja treće četvrtine.

Međutim, tada je krenuo nevjerojatan preokret Clippersa koji je završio pobjedom 135:131. Clippersi su tako srušili NBA rekord za najveći preokret u povijesti doigravanja, nadmašivši gradske rivale Lakerse koji su 1989. nadoknadili 29 koševa minusa protiv Seattle Supersonicsa.

Lou Williams je s 36 koševa predvodio pobjednike, a pogodio je i šut za izjednačenje, nakon čega su Landry Shamet tricom i Montrezl Harrell slobodnim bacanjima dovršili posao.

Steph Curry je bio najbolji kod Warriorsa s 29 poena. Ivica Zubac odigrao je skromnu rolu za Clipperse: po dva koša i skoka za devet minuta.

Prvaci su doživjeli težak udarac u prvoj četvrtini kada su ostali bez centra DeMarcusa Cousinsa, koji je napustio igru zbog ozljede.

Pobjeda Clippersa nastavak je poprilično lude prve runde playoffa u kojoj su autsajderi već nekoliko puta rušili favorite.

Jedni od njih su Brooklyn Netsi koji su dobili prvu utakmicu protiv Philadelphije 76ersa, ali Sixersi su uzvratili u drugoj i izjednačili seriju: bilo je uvjerljivih 145:123, a sljedeća utakmica igra se u Brooklynu.

Joel Embiid je predvodio Philadelphiju sa 23 koša i 10 skokova, dok je Ben Simmons upisao drugi triple-double u postsezoni u karijeri sa 18 koševa, 12 asistencija i deset skokova.

Kod Netsa najbolji su bili Spencer Dinwiddie s 19 poena i D'Angelo Russell sa 16.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider