Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sve će otkriti

Ranieri prekinuo šutnju: "Puno sam toga doživio, ali ovo s Leicesterom..."

Claudio Ranieri mjesec i pol dana nije želio govoriti o svom otkazu koji mu je uručila uprava Leicestera, nakon što ga je odveo do najvećeg uspjeha u klupskoj povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Arhitekt jedne od najljepših nogometnih bajki, Talijan Claudio Ranieri, po prvi je put progovorio o otkazu koji je dobio u veljači, manje od devet mjeseci nakon što je osvojio naslov prvaka Engleske s Leicesterom. Ranieri od tada nije izlazio u javnost s komentarima o tom otkazu, no i toj njegovoj šutnji stigao je kraj.

"Kada razmišljam o Leicesteru, prva stvar koja mi padne na pamet je veliko iznenađenje, ne toliko ljutnja. Puno sam toga prošao kroz svoju karijeru, ali nikada nisam doživio nešto slično. To je za mene bio šok. Ali, to je nogomet", rekao je Ranieri za Gazzettu dello Sport.

Talijan nije htio ići u detalje oko svog otkaza, ali je nagovjestio da će to napraviti početkom travnja, kada će se vratiti u Englesku. Bit će stručni analitičar utakmice Crystal Palace - Arsenal, koja je na rasporedu 10. travnja.

"Do tog dana ne želim više razgovarati o tome. Mislim da je prikladno da o tome govorim u Engleskoj, gdje se sve to i dogodilo", zaključio je Ranieri.

Unatoč izgledima 5000-1, Ranieri je nevjerojatno posložio i mentalno pripremio igrače Leicestera, koji su na koncu jedne vrlo neobične sezone osvojili svoj prvi naslov prvaka Engleske. Ova sezona krenula je u sasvim drugom smjeru. Leicester se našao u zoni ispadanja, izgubio je prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka i to je bilo dovoljno da ga Uprava otpusti.

Otkako je napustio klupu, Craig Shakespeare preuzeo je mjesto privremenog trenera. Nanizao je četiri pobjede, izveo je Lisice iz zone ispadanja, te je izbacio Sevillu iz Lige prvaka. Mnogi vjeruju da su pri kraju Ranierijeva mandata igrači Leicestera namjerno igrali loše i gubili utakmice kako bi simpatični Talijan dobio otkaz. Naravno, svi su to negirali, no ostaje zanimljivo kako su magično proigrali njegovim odlaskom...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider