Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OZLJEDE ODREĐUJU SASTAV

City u nedjelju igra ligašku utakmicu sezone, Gvardiol bi napokon mogao dobiti priliku koju čeka od dolaska

Otkako ga je doveo u Manchester City, Pep Guardiola puno više koristi Joška Gvardiola na boku nego na poziciji stopera.

Joško Gvardiol i Pep Guardiola (Foto: Afp)

Veliku utakmice Premier lige ovog vikenda igraju Manchester City i Arsenal. Na Etihadu će zatvoriti vrlo važno 30. ligaško kolo, gdje bi jedan od tri podjednaka kandidata za titulu mogao završiti u zaostatku.

U ovom trenutku je u zaostatku City, ali minimalnom, budući da imaju samo bod manje od Liverpoola i Arsenala, no pobjeda nad Topnicima svakako im je imperativ.

Joško je neupitan, no zar opet na boku?

Ono što znamo je da će Joško Gvardiol svakako zaigrati u toj utakmici, no ozljede s kakvima se Guardiola bori mogle bi dovesti do toga da Joško u jednoj velikoj utakmici napokon zaigra na svojoj prirodnoj poziciji, onoj na kojoj ga Guardiola zasad još uvijek nema hrabrosti ili želje koristiti.

No, danas je postalo službeno kako će City u ovom susretu biti bez Jona Stonesa i Kylea Walkera, a već od ranije je upitan Manuel Akanji.

Ako se vodimo time da je Ruben Dias siguran na poziciji stopera, postavlja se pitanje tko će mu se pridružiti.

Od klasičnih stopera tu su Gvardiol i Nathan Ake, a obojica su često znali igrati i na boku, no Joško puno češće od Nizozemca.

Otkako je došao čeka priliku na svojoj najdražoj poziciji

Za očekivati je kako će i ovog puta biti tako, jedan na stoperu, drugi na boku, ali možda bi zbog brzine Bukaya Sake uz liniju mogao završiti Ake. To bi svakako razveselilo Gvardiola, za kojeg nije tajna kako preferira poziciju u sredini obrane.

Ipak, nedostatak Walkera mogao bi čak dovesti do igre s tri stopera, gdje bi Joško vjerojatno išao u sredinu. Ali, ta igra se prošla tri puta Cityju nije isplatila. S Chelseajem su odigrali 4:4, s Tottenhamom su odigrali 3:3, dok su od Aston Ville izgubili 1:0.

Prva od te tri utakmice odigrana je u studenom, a druge dvije u prosincu prošle godine, a Joško od tada u ligi nije odigrao stopera za City nego je u nizu od sedam nastupa na boku.

Pomalo je tužno zapravo vidjeti kako Gvardiol još niti jednu utakmicu otkako je došao u City nije odigrao stopera u formaciji s četiri obrambena igrača.

No, tko zna, možda je baš veliki susret protiv Arsenala ta prilika. Svi znamo kakva je Joško partije sposoban pružati na toj pozicije, ali Guardiola je nedavno izjavio kako još nije spreman to odraditi u njegovoj momčadi.

Možda je napokon došlo vrijeme da mu tu priliku da, a da mu hrvatski reprezentativac u takvoj utakmici pokaže kakav je on igrač zapravo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider