Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
LOV SE NASTAVLJA

City preokrenuo minus na gostovanju, Gvardiol odigrao vjerojatno najlošiju utakmicu sezone

Magija Kevina De Bruynea bila je dovoljna da Manchester City okrene rano vodstvo Crystal Palace i otiđe kući s tri boda.

Joško Gvardiol protiv Crystal Palacea (Foto: Afp)

U prvom subotnjem ogledu 32. kola engleske nogometne Premier lige aktualni prvak Manchester City je s uvjerljivih 4:2 pobijedio Crystal Palace u Londonu.

Nije sve dobro počelo po Manchester City jer je domaćin poveo nakon samo tri minute igre, a strijelac je bio Mateta. Nije se dugo čekalo na odgovor Manchester Cityja koji je izjednačio u 13. minuti nakon sjajnog udarca Kevina De Bruynea koji je pogodio suprotni gornji kut za 1-1.

Mogao je Manchester City preokrenuti rezultat u ostatku prvog dijela, ali je potpuni preokret uslijedio u nastavku ogleda. Sve tri akcije su krenule s lijeve strane, od Grealisha, a strijelci su za 4:1 bili Lewis u 47., Haaland u 66. te ponovno De Bruyne u 70. minuti. U samom finišu susreta Edouard je postigao drugi gol za domaćina i postavio konačnih 2-4.

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol je počeo utakmicu za Manchester City te je zamijenjen u 46. minuti, dok je u igru u 74. ušao Mateo Kovačić.

Gvardiol je odigrao jednu slabiju utakmicu, iako je krenuo na poziciji stopera, u formaciji s trojicom u posljednjoj liniji. Loše je reagirao kod pogotka, zaradio je žuti karton, a također je skrivio potencijalni prekršaj za kazneni udarac koji na kraju ipak nije dosuđen.

Uz utakmicu više od konkurenata Manchester City se na samom vrhu ljestvice izjednačio s Liverpoolom, imaju po 70 bodova. Dva boda manje ima Arsenal.

U nedjelju su na rasporedu posljednje tri utakmice ovog kola, a sastaju se u derbiju kola Manchester United - Liverpool te Sheffield United - Chelsea i Tottenham - Nottingham Forest.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider