Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
REDSI NAJZADOVOLJNIJI

Gvardiol briljirao u derbiju koji je završio bez pogodaka

Rezultat koji će se najviše svidjeti onima u Liverpoolu ostvarili su na Etihadu Manchester City i Arsenal.

Bukayo Saka i Joško Gvardiol (Foto: Profimedia)

U derbiju 30. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City i Arsenal su odigrali bez pogodaka, što je najviše razveselilo Liverpool koji je zadržao vodstvo na ljestvici.

City je imao daleko veći posjed lopte i više udaraca, međutim niti jedna ekipa nije željela previše riskirati.

Jako slabo i previše oprezno s obje strane

U prvom poluvremenu obje su ekipe bile suzdržane, a prvu priliku u nastavku imao je Mateo Kovačić u 47. minuti sjajno opalivši sa 18 metara, ali pored Arsenalova gola. Pet minuta kasnije odličnu priliku imao je i Arsenal. Bukayo Saka je ubacio s desne strane, ali je Gabriel Jesus zakasnio na dodavanje.

U nastavku susreta je bilo još nekoliko poluprilika, ali ne i golova. Joško Gvardiol je za "Građane" igrao cijeli susret, dok je Mateo Kovačić igrao do 61. minute.

Ovim rezultatom najviše su zadovoljni na Anfieldu jer je Liverpool pobjedom 2:1 protiv Brightona preuzeo vrh ljestvice.

Joško "uništio" najboljeg igrača Arsenala

Posebno je dobru partiju odradio Joško Gvardiol, koji je ponovno bio na lijevoj strani Cityjeve obrane, no sa zadatkom da zatvori najopasnijeg igrača Arsenala, Bukaya Saku.

U tome je Gvardiol itekako uspio te je bio drugi najbolje ocijenjeni igrač cijele utakmice prema većini medija pa tako i prema Sofascoreu. Rodri je ipak i ovog puta bio dominantan pa tako i bolje ocijenjen.

Joško je nezamjenjiv član najjače postave Cityja, iako mu Guardiola ne daje priliku na njegovoj najjačoj poziciji. No, njegova polivalentnost ono je što ga zapravo čini još boljim.

Gvardiol ipak nije uspio doprinijeti u ofenzivnom dijelu, gdje je City ostao nekonkretan pa im je tako pripao samo bod. No, to što je i mreža Cityja ostala netaknuta je svakako velika zasluga hrvatskog obrambenog igrača.

Joško Gvardiol Joško Gvardiol (Foto: Sofascore)

Grafike omogućuje Sofascore.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider