Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
napokon prilika

Conte i Abramovič uz ručak slagali 'novi Chelsea': Na popisu i Pašalić?

Ulazak u sezonu Chelseaja nije najbolje sjeo Romanu Abramoviču koji je odradio niz sastanaka s novim trenerom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon katastrofalne prošle sezone malo se tko nadao kako će nakon prvih šest kola Chelsea biti osmi na ljestvici sa svega 10 od mogućih 18 bodova. Očito će Antonio Conte imati puno više posla oko momčadi za razliku od primjerice Pepa Guardiole čija nova momčad u prvenstvu još ne zna ni za remi, kamoli za poraz.

Nakon početne tri pobjede Chelsea već tri kola nije ubrao puni plijen. Posebno su bolni bili porazi od Liverpoola na Stamford Bridgeu te naročito od gradskog rivala Arsenala koji ih je s 3:0 ispratio s Emiratesa. Roman Abramovič se počeo migoljiti u loži, a izvještaji engleskih medija kažu kako se odlučio malo detaljnije pozabaviti trenutnom situacijom.

Ruski oligarh je sve češće na treninzima te s Conteom na ručkovima na dnevnoj bazi analizira blisku prošlost, ali budućnost momčadi. Barem tako tvrdi Daily Mail po kojem je Talijan Rusu priopćio kako bi njegov ljubimac Branislav Ivanović trebao biti jedan od onih koji uskoro neće biti udarna snaga Bluesa.

Conte napokon želi prijeći na svoj omiljeni sustav s trojicom u obrani za kojeg ima i neke nove želje u sljedećim prijelaznim rokovima. A na tom popisu je navodno i njihov igrač koji se već dvije godine kali na posudbama. Riječ je o kapetanu U-21 hrvatske reprezentacije Mariju Pašaliću, trenutno igraču Milana.

Slali su ga u Primeru (Elche), pa Ligue 1 (Monaco) te na kraju u Serie A (Milan). Na San Siru se nije naigrao odnosno nije uopće zaigrao nakon oporavka od ozljede leđa zbog koje je propustio Euro u Francuskoj. Dok je u Elcheu pokazao kako neće biti jedan od onih koji propadaju na posudbama, u Monacu je izgledao kao kompletan veznjak, baš kakav je uvijek htio biti.

Talijanski mediji pišu, pozivajući se na britanski Sun, kako Conte želi od zime Pašalića pod svojom komandom. Vidjet ćemo znači li to da je njegova talijanska vanatura već završila ili će mu Montella ipak dati šansu u nastavku sezone znajući kako na njega možda neće moći računati nakon siječnja.

Bilo bi sjajno vidjeti ga u dresu Milana u službenom utakmici. Protiv Udinesea, Sampdorije i Lazija bio je na klupi, nadamo se uskoro i u momčadi milanskog velikana.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider