Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"za ratnike odozgo"

Pet mjeseci nakon tragedije Chapecoense slavi naslov prvaka!

Prije malo više od pet mjeseci brazilskom klubu Chapecoenseu dogodila se jedna od najvećih tragedija u nogometnoj povijesti. Danas taj klub slavi naslov prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Malo više od pet mjeseci prošlo je od tragične avionske nesreće u kojoj je poginula cijela momčad brazilskog nogometnog kluba Chapecoensea. Tijekom prosinca prošle godine sastavljena je nova momčad, koja je u nedjelju navečer osvojila prvi trofej nakon nezaboravne tragedije.

Chapecoense je osvojio naslov države Santa Catarine, nakon što je u finalu slavio protiv Avaia. Nakon dvije utakmice ukupni rezultat je bio 1:1, a Chapeu je pripao naslov jer su u regularnom dijelu sezone ostvarili bolji rezultat. Chapecoense je nakon devet kola imao 22 boda, a Avai tek 13.

"Ovo je trijumf za sve ratnike koji nas gledaju odozgo", rekao je Alan Ruschel, jedan od trojice igrača koji su preživjeli avionsku nesreću.

Na proglašenju pobjednika kompletna je momčad (27 igrača okupljenih u siječnju) obukla majice s natpisom "Eternos Campeos" (vječni prvaci).

Podsjetimo i da je Chapecoenseu pripao naslov prvaka Copa Sudamericane, nakon što nisu sudjelovali u finalu protiv Atletico Nacionala zbog spomenute nesreće.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider