Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jako osiguranje utakmice

Češka policija u pripravnosti: Unatoč zabrani Bad Blue Boysi stižu u Prag

Večeras od 19 sati igra se uzvratna utakmica za Europsku ligu između Sparte Prag i Dinama.

Bad Blue Boys (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Češka je policija na nogama! Unatoč zabrani odlaska na gostujuće utakmice Bad Blue Boysi stižu na uzvratnu utakmicu play-offa Europske lige između Sparte Prag i Dinama.

Nakon atenskih nereda u kojima je jedan navijač AEK-a izgubio život, okolnosti tragičnog događaja tek se trebaju utvrditi, krovna europska nogometna organizacija (UEFA) žestoko je kaznila hrvatskog prvaka i zabranila navijačima odlazak na gostovanja.

Radi se o privremenoj zabrani koja vrijedi za ovu sezonu, tako da niti u skupinama, nadamo se, Europske lige zagrebačka momčad neće imati podršku s tribina. Kako se ne bi ponovile scene koje su šokirale javnost Hrvatske i Grčke, Dinamo je odaslao poruku u kojoj apelira svojim navijačima da ne putuju u Prag.

Brian Priske Trener Sparte uoči Dinama kritizirao vlastite igrače, ali spremaju novu ludnicu divider

"Podsjećamo kako je krovna europska nogometna organizacija UEFA donijela odluku da gostujućim navijačima neće biti dopušten ulazak na stadion. Iz tog razloga upućujemo molbu i apel navijačima Dinama da se pridržavaju pravila, poštuju odluku UEFA-e i ne putuju u češku prijestolnicu. Klub ističe svoju predanost sigurnom i pozitivnom okruženju te zahvaljuje na razumijevanju i podršci svih svojih navijača", stoji u objavi kluba.

Međutim, određeni broj navijača odlučio se na odlazak u češku prijestolnicu, zbog čega je tamošnja policija u stanju pripravnosti. Nekoliko stotina policajaca patrolirat će gradom kako bi spriječilo bilo kakve incidente, javlja češki portal Blesk.

Nije poznato o kojem se broju navijača radi, no iskreno se nadamo da će sve proteći u najboljem redu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider