Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
LJUBAVNA PRIČA IZ ANDALUZIJE

Čarobna romansa velike hrvatske zvijezde: Evo gdje je i kako Rakitić upoznao predivnu suprugu

Ivan Rakitić napustio je Sevillu i već je u Saudijskoj Arabiji postigao spektakularan prvijenac, no u andaluškoj metropoli ostalo mu je srce...

Galerija Raquel Mauri i Ivan Rakitić Hotel Melia u Sevilli - 1 Hotel Melia u Sevilli - 2 +3 Hotel Melia u Sevilli - 3

Ivan Rakitić započeo je avanturu u Saudijskoj Arabiji spektakularnim golom u debiju za Al-Shabab. Rakitić je ispalio raketu koja je odsjela u mreži vratara Damaca u 82. minuti. Bio je to jedini gol na utakmici, pa je Rakitićev prvijenac za Al-Shabab još značajniji.

Nekako u isto vrijeme u društvu novinara Sportskih novosti Dražena Antolića posjetio sam u Sevilli kvart Nervion, u kojem je smješten kultni stadion Sanchez Pizjuan, a na kojem je donedavno igrao bivši hrvatski reprezentativac i srebrni iz Rusije.

Nije mogao spavati, nije bio ni svjestan što će mu silazak u kafić donijeti

Prošetali smo se kvartom i sjetili se priče da je Rakitić upoznao suprugu Raquel u hotelu koji se nalazi nedaleko od stadiona. I to prvi dan kada je stigao u Sevillu na pregovore oko transfera iz Schalkea. Ivan je došao u hotel izravno iz seviljske zračne luke u društvu brata Dejana kasno navečer jednog oblačnog dana u siječnju 2011.

Ivan je bio nervozan jer su se ujutro trebali sastati s predstavnicima Seville. Priča je išla otprilike ovako...

"Ne mogu spavati, idemo dolje na piće", predložio je Ivan bratu.

Pokazalo se da je to bio sudbonosni prijedlog. U baru je upoznao Raquel koja mu se odmah svidjela, a očito i on njoj, iako je Ivanu trebalo dosta dugo da je pridobije i izvede na piće u grad.

"Buraz, znaš što: ja se ne vraćam iz Seville, kako god znaš dogovori taj transfer", poručio je Ivan Dejanu prije počinka, a ostalo je povijest.

"Najbolji grad na svijetu"

Kako nismo znali o kojem se hotelu točno radi, kasno sinoć poslali smo poruku iz lokala u kojem je, uzgred rečeno, bilo zanimljivog prepucavanja s Betisovim navijačima.

Čestitali smo mu na sjajnom golu i upitali ga da nam otkrije ime dotičnog hotela te ima li što protiv da napravimo priču o njegovom sudbonosnom upoznavanju s Raquel.

"Hvala na čestitkama", uzvratio je jutros na našu poruku s nekoliko nasmiješenih emojija.

"Bravo, dečki, u najboljem ste gradu na svijetu! Uživajte i evo adrese hotela."

Radi se o hotelu Meliar, koji je smješten nedaleko od stadiona.

"Hajdemo tamo na piće", predložio je jutros kolega Antolić prije puta u Marbellu, a stari novinarski vukovi nikada ne propuštaju okvasiti grlo i napraviti priču, čak ni kada su na godišnjem odmoru.

Hotel Melia u Sevilli - 4 Hotel Melia u Sevilli - 4 (Foto: Ivica Medo)

"Da, znam da je ovdje radila Rakitićeva supruga preko starijih kolega, ali ja tada nisam bila ovdje. Piano bar je bio tamo gdje je sada restoran. U međuvremenu je prebačen bliže ulazu i ja tu sada radim", ispričala nam je simpatična barmenka i uputila nas na recepciju.

Dvojica mladića također su znali za tu romantičnu priču.

"Čuli smo, ali ni mi nismo radili u hotelu kada su se ovdje upoznali. No bio je tu naš stariji kolega. Sad ćemo ga pozvati, pričekajte malo", ljubazno su se odazvali na naš upit.

Kapu mu skidaju i navijači Betisa

"Ja sam Manolo", predstavio nam se gospodin u ranim šezdesetim.

"Mogu reći da sam dobar s Ivanom. Dugo se znamo. Dobro se sjećam dana kada je Rakitić prvi put banuo u hotel. Ja tada nisam znao tko je, a on nije znao ni riječi španjolskog. Govorio je samo njemački, a ja ga slabo razumijem. No nekako smo se ipak sporazumjeli. Rakitić je poslije stalno ovdje dolazio, isprva zbog Raquel, a poslije jer mu se svidio ambijent hotela i ljudi koji su ovdje radili. S godinama smo se dobro upoznali", ispričao nam je Manolo.

Hotel Melia u Sevilli - 6 Hotel Melia u Sevilli - 6 (Foto: Ivica Medo)

"Rakitić je postao velika zvijezda u Sevilli. Svi ga jako poštuju. Eto, ja sam navijač Betisa, ali Rakitiću skidam kapu za sve što je napravio sa Sevillom. Postao je legenda kluba i svjetska zvijezda", kaže Manolo, koji dobro poznaje Ivanovu suprugu.

"Kako ne, i nju i sestru. Zove se Irene. Predivne su žene i dobre osobe. O Raquel mogu reći samo sve najbolje. Bila je uzorna radnica i kolegica. Ako se čujete s Ivanom, oboje ih pozdravite", poručio je Manolo i spremno nam pozirao za fotografiju.

Naš razgovor privukao je pozornost ostalih djelatnika, pa i gostiju koji su se okupili na recepciji.

Hotel Melia u Sevilli - 1 Hotel Melia u Sevilli - 1 (Foto: Ivica Medo)

"Pričate o Rakitiću. Hrvatska, Barcelona...", razvukli su osmijehe mladi Azijati i odmah izvukli mobilne telefone kako bi napravili fotografije za uspomenu s recepcionarom koji poznaje slavnog hrvatskog nogometaša.

Od Manola smo napravili zvijezdu barem na pet minuta. Zaslužio je pozornost jer se očito radi o ljubaznom i dragom čovjeku. Ivan i Raquel prvom prilikom možda mu donesu Bajaderu ili Domaćicu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider