Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Niko Kovač pobijedio

Borussia se vratila na vrh: Proslavili veliki jubilej, novi trener postavio rekord

Borussia Dortmund vratila se na vrhu Bundeslige nakon što je tamo privremeno bio Bayern.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu petog kola njemačkog nogometnog prvenstva Borussia Dortmund je u Hamburgu pobijedila HSV 3-0 i vratila se na prvo mjesto Bundeslige.

Golove za Borussiju zabili su Shinji Kagawa (24), Pierre-Emerick Aubameyang (63) i Christian Pulisic (79). Gol Pulisica bio je 3000. gol Borussije u Bundesligi, čime su žuto-crni postali tek treći klub koji je probio tu granicu. Borussia je jedina momčad u Ligama petice koja još nije dobila gol u prvenstvu, a njihov novi trener Peter Bosz prvi trener u povijesti Bundeslige čija momčad u prvih pet utakmica nije primila gol.

Hoffenheim je na gostovanju pobijedio Mainz 3:2 nakon što je domaćin poslije 16 minuta imao vodstvo od 2:0.  Domaćin je poveo golovima Dannyja Latza (6) i Yoshinorija Muta (16), no gosti su do konca poluvremena izjednačili, a strijelci su bili Nadiem Amiri (23) i Sandro Wagner (45+2).

Kada se već činilo kako će susret završiti bez pobjednika, Uth je u drugoj minuti sudačke nadoknade donio pobjedu gostima. Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić je igrao za goste od 55. minute.

Eintracht Frankfurt našeg Nike Kovača je na gostovanju pobijedio Köln 1:0 upisavši drugu pobjedu ove sezone. Pogodak odluke zabio je Sebastien Haller iz kaznenog udarca u 22. minuti. Za Eintracht je do 68. minute igrao hrvatski nogometaš Ante Rebić.

Na ljestvici vodi Borussia Dortmund sa 13 bodova, Bayern ima 12, a Hoffenheim i Hanover po 11 bodova.
Kovačev Eintracht je na devetom mjestu sa sedam bodova, dok je Köln na začelju bez bodova.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider