Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jako su ljutiti

Budimirovi suigrači rigaju vatru: "Superkup je stvoren da u finalu igraju Real i Barca"

Barcelona je pobijedila Osasunu 2:0 u polufinalu španjolskog Superkupa, koji se igra u Saudijskoj Arabiji, a nakon utakmice ostali su dugački repovi…

Momčad Osasune s Antom Budimirom u postavi (Foto: Afp)

Barcelona je u Rijadu pobijedila Budimirovu Osasunu 2:0 u polufinalu španjolskog Superkupa golovima Roberta Lewandowskog (59) i Yamala (90+3), no Baski su nakon utakmice pucali od bijesa.

Filip Hrgović FOTO Hrgović objavom zaludio pratitelje i otkrio da je ispred njega spektakularna budućnost divider

Smatraju da su teško oštećeni. Tvrde da je u akciji koja je prethodila prvom golu Barcelone načinjen očigledan prekršaj na njihovom igraču.

Kapetan Osasune David García prvi se oglasio nakon utakmice.

"Svi smo to vidjeli. Broj prekršaja koji se dosuđuje ovako, a u prvom poluvremenu svi su dosuđeni u korist Barçe. Vrlo je evidentno, jasan prekršaj za nas. Kad god se dogode ovakvi prekršaji, uvijek se dosuđuju za iste momčadi. Ne želim biti populist, ali mislim da se to danas vidjelo", bez krzmanja je izjavio kapetan Osasune, koji smatra da je njegova momčad zaslužila više.

Igrači Osasune smatraju da su teško oštećeni

"Imali smo jako dobro prvo poluvrijeme u kojem praktički nismo dopustili nijednu priliku. One koje smo imali bile su dvije vrlo čiste. U ukupnoj računici zaslužili smo više, ali nije se dogodilo zbog stvari koje sam naveo."

Emil Nielsen Česi poslali najboljeg vratara svijeta na klupu, a onda su Danci uveli njega: Odigrao utakmicu za anale divider

Kapetan Osasune nastavlja:

"Smeta mi to najviše zbog navijači koji su došli ovamo i koji su to gledali na televiziji, ali i zbog mojih suigrača, jer mi smo sjajna grupa i obitelj."

Vratar Sergio Herrera također je rigao vatru:

"Superkup je stvoren da u finalu igraju Real i Barcelona. Ako nam daju novac koji su nam dali da igramo na El Sadaru, bit ću oduševljen. Odigrali smo sjajnu utakmicu, ali ovakvi protivnici koriste svaku priliku da te ubiju."

A ljutnju nije mogao sakriti ni generalni direktor Osasune Fran Canal:

"Jasno je da je prvom golu prethodio prekršaj, pogotovo ako uzmemo sudački kriterij i što se sve sudilo u korist Barcelone u prvom poluvremenu. Postoji očit problem koji nas jako ljuti. Nečuvene stvari se događaju. Protiv nas je u ovoj sezoni dosuđen penal i isključen nam je igrač zbog još slabijeg kontakta, a nama danas ne sude ništa. Ako nam je proračun toliko manji, ako je i suđenje naklonjeno drugoj momčadi, nemoguće se protiv toga boriti."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider