Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
dolijevanje ulja na vatru

''Bruno Marić i Ivan Bebek u dogledno vrijeme neće suditi Hajduku''

Bruno Marić često je bio u prvom planu nakon suđenja u derbijima. Posebno se hajka na daruvarskog suca dignula nakon derbija u kupu 2009. i šest godina poslije. Tužio je i UEFA-u, a često su mu prijetili i smrću.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još od famoznog derbija 2009. u kupu u kojem je Dinamo slavio 3:0 Bruno Marić je često u prvom planu. Ispitivao ga je tada UEFA-inistražitelj Robin Bokšić da je navodno namjestio tu utakmicu, pa je Marić tužio UEFA-u zbog duševnih boli i dobio parnicu.

Sve je puno više eskaliralo nakon derbija prošle godine kada je dosudio jedanaesterac u posljednjoj minuti za Dinamo na Poljudu.

''Spominje se Zdravko Mamić, spominje se Davor Šuker, HNS, spominju se moje kolege suci. Oni su svi kontaminirani mojom odlukom, a bez razloga jer je odluka bila samo moja. Oni s njom nemaju nikakve veze'', rekao je Marić 21. rujna 2015.

Mobitel mu je bio zatrpan porukama.

''Primam prijetnje smrću od 8 navečer u subotu pa sve do danas'', izjavio je prošle godine nakon derbija.

Konferencija za medije na kojoj se ispričavao Hajduku nije naišla na plodno tlo kod tadašnjih glavnih ljudi u upravi.

''On je jako dobro znao što radi, i njegovo naknadno žaljenje nema opravdanja za ono što je napravio'', govorio je tada Ljubo Pavasović Visković koji je pak i jučer naglasio kako mu nije prijetio smrću nakon utakmice.

''Ono što želim naglasiti da sam ja od optužbi Gredelja i Marića oslobođen od općinskog državnog odvjetništva, dakle utvrđeno je da nisam nikome prijetio.''

Marić od tog derbija ne sudi utakmice Dinama i Hajduka. I nije jedini čini se.

''Klubovi ne mogu tražiti izuzeće sudaca, mi možemo naći rješenje da u dogledno vrijeme ne delegiramo Bebeka i Marića na utakmice Hajduka iz razloga da se ne bi dolijevalo ulje na vatru'', kaže šef sudaca Dušan Kukić.

U ovakvoj situaciji dolijevanje ulja na vatru sigurno neće popraviti ništa.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider