Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Riječki bek

VIDEO Najveće iznenađenje HNL-a samo za Dnevnik Nove TV o trnovitom putu do vrha

Bruno Goda pravo je iznenađenje na otvaranju nove sezone HNL-a, postigao je čak četiri pogotka s pozicije lijevog beka što nije promaknulo našem Milanu Stjelji koji je posjetio Godu u Rijeci.

Bruno Goda pravo je iznenađenje na otvaranju nove sezone SuperSport HNL-a. Ovaj 25-godišnji lijevi bek Rijeke rodom iz Županje posebna je priča ove nove nogometne sezone.

A evo i zašto. On je do ove sezone igrajući za Hrvatski dragovoljac, Slaven Belupo i Rijeku u HNL-u skupio 154 utakmice, a u tim susretima, a pričamo o razdoblju od čak sedam punih sezona, postigao je tri pogotka.

''Djeluje mi nestvarno''

Ali, na početku ove nove sezone, u svega pet odigranih utakmica, postigao je - ni manje, ni više - nego čak četiri pogotka. I to sve na identičan način. Iz kornera...

Orao ispred stadiona AEK-a u Ateni AEK se oglasio zbog pisanja engleskog tabloida: "Maloj djeci jasno je što se krije iza ovoga" divider

"Djeluje nerealno, nestvarno. Stvarno nisam mogao poželjeti bolji početak sezone. Četiri gola u pet utakmica, stvarno jako sam sretan da na taj način mogu pomoći ekipi i drago mi je zbog toga'', rekao je Goda našem Milanu Stjelji na početku razgovora.

Goda je svoju golgetersku seriju otvorio već u prvom kolu protiv Rudeša, a uz još dodatna dva gola glavom u Europi, još jedan gol pridodao je i u regionalnom derbiju protiv Istre. I tako, gol po gol, spontano je došlo do sada već poznate proslave gola. Objašnjava kako.

"Dečki u svlačionici i stožer, svi se smiju kada zabijem i čude se, tako da kad sam zabio drugi pogodak, onda sam pokazao tako kao 'šta se čudite?' haha..."

A čude se i suparnici jer ova superefikasna Rijeka, koja je do sada zabila već 20 golova, čak je njih pet zabila iz prekida.

Uhićeni nakon nereda stižu na sud Potpuni preokret: Nesretnog Grka ubio je huligan AEK-a? divider

"Pa kad se zabije četiri gola u pet utakmica, onda to mora biti nešto što se radi na treninzima, što se puno vježba, tako da, sigurno da je uigrano i da jako puno radimo na tome'', tvrdi Goda.

Marko Pašalić fenomenalno diže kornere?

"Je, je, stvarno, baš sam ga i ja osobno pohvalio i čestitam mu na tome jer stvarno diže predivno'', nahvalio je novopridošlog Pašalića.

S obzirom na ovaj pomalo i neobičan golgeterski učinak, je li se može reći da ste postali jedan od najglavnijih ljubimaca navijača?

"A sad, jel' jesam il' nisam, to mi je manje bitno. Drago mi je da publika dolazi svaku utakmicu u velikom broju, da nas podržavaju kao ekipu i nadam se da im mi vraćamo na najbolji mogući način na terenu."

Pašalić i Ivanović prava su pojačanja za Rijeku

A na najbolji mogući način u riječku momčad uklopila su se dva nova igrača. Marco Pašalić i Franjo Ivanović već su se sad potvrdili kao prava pojačanja.


"Stvarno dečki sjajno igraju, zabijaju, tako da, drago mi je zbog njih da su se tako brzo prilagodili na klub i grad i nadam se da će tako nastavit."

Adrian Leon Barišić Osječani prodali još jednog braniča: Barišić odlazi, u kasu se slijeva tri milijuna eura divider

Ono što je specifično, da je Rijeka u ovoj novoj sezoni odigrala šest utakmica, ima pet pobjeda i jedan poraz. To protiv Hajduka na Poljudu i u toj utakmici Bruno Goda nije igrao?

"Pa ne bih to tako rekao. Meni je taj poraz isto teško pao kao i cijeloj ekipi. Mi smo u svlačionici stvarno prava klapa i kao jedno smo. Svi pobjeđujemo i svi gubimo zajedno."

Goda je ne tako davno bio bez kluba

U svakom slučaju, Rijeka i Goda uživaju u predivnom razdoblju, no ne tako davno, samo prošlog ljeta, Bruno je bio bez kluba i kako sam kaže, HNL je gledao samo na televiziji.

"Sve je moguće kad se vjeruje. Nije bilo lako, ali uz pomoć obitelji, cure i meni bliskih ljudi. Uz njih je sve bilo lakše i htio bih im ovim putem zahvaliti na tome'', ponizno će Županjac.

gol expired Real brzo pronašao zamjenu za Courtoisa: Najskuplji vratar u povijesti dolazi na Bernabeu divider

I zato su njegova priča i veliki iskorak u karijeri važna pouka za sve nadolazeće generacije mladih nogometaša. Bruno Goda vrijedan je dokaz kako rad i strpljenje - znaju doći na naplatu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider