Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prvi popis nakon vatrenih

Brazil trese kladioničarska afera: Izbornik ga nije pozvao zbog njegove ovisnosti

Ovo je prva reprezentativna akcija za 49-godišnjeg Brazilca Diniza, koji je nakon porazne serije Selecaa u Katru preuzeo kormilo od Titea.

Neymar,Paqueta i Vinicius (Foto: Guliver image)

Brazilski nogometni izbornik Fernando Diniz pozvao je zvijezde Neymara i Viniciusa Juniora da predvode napad Selecaa u prvim utakmicama južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026.

Međutim, izbornik nije pozvao Lucasa Paquetu koji je suočen s sportskom kladionicom istrage u Velikoj Britaniji, u selekciji Brazila.Peterostruki prvak Brazil, kojeg je Hrvatska eliminirala u četvrtfinalu na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu, počet će kvalifikacije protiv Bolivije 8. rujna u Belému, u sjevernom Brazilu, a potom će igrati protiv Perua 12. rujna u Limi.

Ovo je prva reprezentativna akcija za 49-godišnjeg Brazilca Diniza, koji je nakon porazne serije Selecaa u Katru preuzeo kormilo od Titea.

Bilo je dvojbi hoće li se 31-godišnji napadač Neymar odazvati pozivu nakon iznimno razočaravajućeg niza u prošlogodišnjem prvenstvu, a nedavno je bio zauzet i prelaskom iz Paris Saint-Germaina u saudijski Al-Hilal .

"Razgovarao sam s njim nedavno i bio je potpuno spreman i sretan za ovu priliku", rekao je Diniz na konferenciji za novinare u Rio de Janeiru."Teško je pronaći igrača koji mu je ravan. On je vrlo rijedak talent."

Diniz, koji je i trener Fluminensea u Rio de Janeiru, obavljat će obje dužnosti dok Talijan Carlo Ancelotti u lipnju 2024. ne okonča ugovor s Real Madridom i ne preuzme kormilo brazilske reprezentacije, rekao je predsjednik Brazilskog nogometnog saveza (CBF) Ednaldo Rodrigues.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider