Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Prije bi te pokrali..."

Direktor Lokomotive otvoreno o sudačkoj aferi: Bez dlake na jeziku o hrvatskim sucima i tko traži strance

Božidar Šikić, direktor Lokomotive i član Izvršnog odbora HNS-a, objasnio je u razgovoru za gol.hr svoje izjave na račun sudaca koje su podigle veliku prašinu u jeku afere VAR leaks…

Direktor Lokomotive i član Izvršnog odbora HNS-a Božidar Šikić podigao je popriličnu prašinu kada je u jeku afere VAR leaks oštro kritizirao hrvatske suce.

Jeste li možda one izjave u Sportskim novostima dali u afektu?

"Ja u afektu nikada ništa ne kažem. Možda je bilo malo prežestoko. Evo, neka kažu svi suci. Ja uvijek prije utakmice dođem i kažem im: 'Dečki, želim vam svu sreću i odlično suđenje.' Nikad ne gledam svaku odluku. Ljudski je fulati, ne možeš sve pogoditi. Međutim, uvijek postoji nešto. VAR je u biti fenomenalna stvar, ali nemoj ga sad koristiti da nam mažeš oči. Pa, daj nam recite, primjerice, što je ruka, a što nije."

Ili što je guranje, a što nije. Što je inercija ili kontrola lopta, a što nije.

"Ma, da. Nitko više ništa ne zna. Koji su to kriteriji!? Jednom nešto jest, drugi put nije. Prema tome, nemojte od nas raditi budale. Nemojte misliti da smo ćoravi. Evo, igramo tri utakmice s Osijekom. Tamo udari u ruku i to nije ruka. A ovoga što je samo malo dotakla, to je penal. Ili je oboje ili nije. Nemojte mi pričati. Zašto svaki put na moju štetu? Vele mi: 'Šika, šuti, podržavaj.' Pa, ja stvarno podržavam te mlade suce."

"Prije bi te Atif Lipovac pokrao da nisi ni znao da te pokrao. Ovi danas ni to ne znaju"

Ima tu kvalitetnih sudaca.

"Slažem se, imat ćemo mi i kvalitetno suđenje. Stvarno im želim sreću. Mislim da nisu loši dečki ili nešto drugo."

Uvijek je tu negdje u prikrajku taj dašak prošlosti. Nepovjerenje koje se stvorilo teško je odagnati.

"Kada se vratimo u prošlost, ipak je današnje suđenje otišlo puno, puno gore", kaže Šikić pokazujući rukom da je otišlo na višu razinu.

"Ima jedan problem kod sudaca. Nekad su nogometaši odlazili u suce. Danas oni regrutiraju suce među klincima koji nemaju pojma o nogometu. Prije bi počeli suditi s 30 godina. Atif Lipovac pokrao bi te da nisi znao da te je pokrao, ha, ha, ha… Ovi danas ni to ne znaju. Zašto? Nemaju nogometnog iskustva. Isto kao i funkcioneri, nisu nogometaši. Nogomet treba vratiti nogometašima. Oni trebaju donositi glavne odluke."

"Najviše se bune oni koji imaju najveće privilegije"

Podržali ste prijedlog da derbije sude inozemni suci.

"Pa, jesam. Najviše se bune oni koji imaju najveće privilegije. Neka im sude strani suci ako misle da su naši nepošteni."

Jesu li vam u HNS-u zamjerili na tim izjavama? Kazna je stigla.

"Ma, dobro, nije to bilo tako strašno. A kazna je zaslužena, znao sam da će doći."

Vi ste čovjek koji voli reći svoje mišljenje. Doduše, svoje mišljenje izrekao je i Robert Jarni, pa to nije dobro završilo.

"Jarni je bezveze postupio, nije se snašao"

"Ma, to je druga priča. Jarni je malo bezveze postupio. Prešuti u krajnjoj liniji. Čak mislim da je pitanje bilo malo nekorektno. On se nije dobro snašao. Znam da je igrao u Betisu i on voli Betis, meni je to sve jasno. Ali si izbornik hrvatske reprezentacije, tebi će doći igrači iz Dinama i kako onda? Mislim, ne možeš uvijek kazati istinu", nasmijao se naš gost, a mi smo dometnuli.

Ali nemoj ni lagati…

"Tako nekako, ha, ha, ha…" 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider