Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Priključio se momčadi

Stiglo veliko pojačanje: Hajduk doveo igrača Barcelone!

Momčad Joana Carrilla dobila je veliko pojačanje za sljedeću sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je, kao što se i najavljivalo, doveo veliko pojačanje iz Barcelone. Pripremama momčadi Joana Carrilla pridružio se Borja Lopez, 23-godišnji španjolski stoper koji je prošle sezone igrao za Barcelonu B.

Lopez je odigrao 19 utakmica i postigao dva gola u sezoni u kojoj je Barcelona B izborila plasman u Segundu. Ukupno je za Barcelonu B u godinu i pol odigrao 29 utakmica. Visok je 192 centimetra, a dominantna noga mu je lijeva.

"Zadovoljan sam što sam došao u Hajduk i što sam okrenuo novu stranicu svoje nogometne karijere. Vjerujem da ću se vrlo brzo prilagoditi momčadi i jedva čekam prve izazove. Sada je na meni da počnem trenirati i da se što prije spremim za početak nove sezone", rekao je Lopez za službenu stranicu splitskog kluba.

Lopez je rođen u Gijonu gdje je počeo karijeru u dresu najjačeg lokalnog kluba Sportinga. Igrao je za španjolsku U-18, U-19 i U-21 reprezentaciju. Kao 19-godišnjaka za 2,2 milijuna eura kupio ga je Monaco, koji ga je poslao na posudbe u Rayo Vallecano, Deportivo i portugalsku Aroucu.

Kao igrač Rayo Vallecana u Primeri je debitirao na Santiago Bernabeuu, ali uskoro nakon toga doživio je tešku ozljedu koja je usporila njegovu karijeru. Po Transfermarktu vrijedi 250.000 eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider