Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kruže glasine

Mediji iz susjedstva tvrde da Jakirović odlazi iz Rijeke i preuzima reprezentaciju

Trener Sergej Jakirović preuzeo je Rijeku u studenom prošle godine.

Sergej Jakirović (Foto: Damir Skomrlj/Cropix)

Bosna i Hercegovina nastavlja potragu za novim izbornikom, a na popisu kandidata našao se i trener Rijeke Sergej Jakirović.

"Jakirović je najbliži upražnjenom mjestu izbornika nogometne reprezentacije BiH", tvrdi Radio Sarajevo pozivajući se na izvor iz Saveza, ali i izvor blizak Jakiroviću. Trener Rijeke navodno ima podršku predstavnika sva tri naroda u Izvršnom odboru, no veliki problem predstavlja ugovor s kvarnerskim prvoligašem.

Ako se Jakirović zaista odluči na odlazak s Rujevice, i to pred sam početak nove sezone, BiH će morati isplatiti odštetu hrvatskom prvoligašu.

Ruben Roosken Nizozemci otkrivaju: Hajduk poslao ponudu njihovom prvoligašu, odbijena je! divider

Podsjetimo, Jakirović je stigao prije samo sedam mjeseci na klupu Rijeke iz mostarskog Zrinjskog, s kojim je napravio odličan posao. Uvjerljivo je osvojio BiH prvenstvo i bio nadomak ulasku u grupnu fazu Konferencijske lige.

U proljetnom dijelu podigao je Rijeku i osigurao im plasman u Europu nakon katastrofalnog ulaska u sezonu. U trenerskoj karijeri još je vodio Sesvete, Goricu i Maribor.

Nakon debakla protiv Luksemburga (0:2) na domaćem terenu BiH je smijenila Faruka Hadžibegića, a u kuloarima se, između ostalog, spominjalo i ime bivšeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića, koji je sve brzo demantirao.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider