Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dramatično ljeto

Benzema izazvao paniku u Madridu, Realu visi pola momčadi: Perez ide po zamjenu sa 115 milijuna eura

Nakon odlaska Karima Benzeme sa Santiago Bernabeua Real Madrid očekuje vruće ljeto na tržištu nogu…

Harry Kane i Luka Modrić (Foto: Afp)

Ljetni prijelazni rok za Real Madrid bit će puno kompleksniji nego što se predviđalo.

Zlatan Ibrahimović Ibrahimović se oprostio u svom stilu: "Da je Raiola još živ, vjerojatno bih odradio još koju sezonu" divider

Znalo se da će Real nastaviti s osvježavanjem momčadi, znalo se da ide po Judea Bellinghama, ali nije se očekivalo da će kadrovska križaljka biti tako dramatična. Malo tko je to mogao predvidjeti.

Burnu lančanu reakciju pokrenuo je Karim Benzema odlukom da prihvati saudijsku nemoralnu ponudu. Na Santiago Bernabeuu već se osjeća lagana panika. Zna se koliko francuski napadač znači Madriđanima. Za njega jednostavno nemaju zamjenu.

Benzema izazvao paniku

Benzemin je odlazak malo tko mogao pretpostaviti još prije nekoliko dana, a kada se tomu doda da Marco Asensio odbija produljiti ugovor te da Nacho, Ceballos i Lunin vrlo ozbiljno razmišljaju o odlasku, Nacho je navodno na pragu takve odluke, situacija postaje još zamršenija.

Real u ovom trenutku može računati na samo 15 igrača, uključujući Frana Garciju, lijevog bočnog kojeg je Real otkupio od Rayo Vallecana za pet milijuna eura. Garcia je zapravo bivši igrač Reala, odnosno njegove razvojne momčadi Castille.

Karim Benzema Ancelotti otkrio da ih je Benzema sve iznenadio: Normalno trenirao, a onda šok divider

Od trenutačne momčadi Kraljevskog kluba četrnaestorica su sigurna za sljedeću sezonu: Courtois, Carvajal, Militao, Alaba, Rüdiger, Lucas Vázquez, Fran García, Camavinga, Kroos, Modrić, Tchouameni, Valverde, Rodrygo i Vinicius.

Kostur momčadi je tu, ali nedostaju neke važne spojnice, pa i najvažnija – svjetski centarfor. Osim toga, neke već ozbiljnu pritišću godine, a neki su podložni ozljedama.

Mendy na prodaju

U globalu, Realu visi pola momčadi. Uz već spomenute, Odriozola će najvjerojatnije otići na posudbu, jednako kao i Vallejo, a špekulira se da je Real vrlo otvoren za prodaju Ferlanda Mendyja.

Madriđani još važu hoće li Brahima Diaza zadržati ili će ga prodati nakon dobrih igara na posudbi u Milanu. Ne zna se ni što će biti s mlađahnim Alvarom Rodriguezom. Carlo Ancelotti najavio je da će "urugvajskog bika" priključiti prvoj momčadi Reala, ali to je bilo prije senzacionalne objave da Benzema odlazi i informacije da Real dovodi na posudbu Josela iz Espanyola.

Luka Modrić, Lionel Messi i Karim Benzema VDEO Benzema i Messi kao dio nevjerojatne postave ovog ljeta slobodnih nogometaša divider

Sada kada je jasno da Benzema odlazi, Real će sigurno izaći na tržište i pokušati dovesti viđenijeg napadača, možda i dvojicu ofenzivaca, jer će Benzemu biti jako teško nadoknaditi. Madridske ideje o dovođenju Harryja Kanea i Kaija Havertza sada postaju još logičnije.

"Potrebna su nam pojačanja u napadu i to ćemo učiniti. Želimo potpisati napadača koji može zabijati golove i sudjelovati u igri, dakle napadača koji dobro igra nogomet", najavio je Carlo Ancelotti, a engleski mediji njegovu izjavu protumačili su kao jasan znak da Real ide po napadača Tottenhama.

Perez ide po Kanea sa 115 milijuna eura

U španjolskim medijima pojavile su se informacije da je Florentino Perez već kontaktirao Tottenhahmove šefove i da je dobio poruku kako mu je bolje da ne dolazi u London bez 100 milijuna funti, što je oko 115 milijuna eura.

Navodno je to cifra koju Perez smatra prihvatljivom, pa se pretpostavlja da će ući u pregovore. Predsjednik Reala svjestan je da će imati jaku konkurenciju u Manchester Unitedu i Bayernu, tako da se očekuje kako neće otezati i odveć licitirati.

Vjerojatnije je da će po svom starom običaju hitro reagirati i pokušati preduhitriti konkurente. Jednostavno je primoran na to jer na tržištu nema previše izbora, mala je mogućnost za kupovinu neke velike zvijezde, ako je uopće ima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider