Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jese gestikulirao treneru

Benitezu je 'nula' u Parizu bila 'izvanredna utakmica': Real ima najbolju obranu u Europi

PSG i Real odigrali su 0:0, a u utakmici od koje se očekivao spektakl, nismo vidjeli baš ništa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometni ljubitelji diljem svijeta trljali su jučer ruke. Večer je donosila poslasticu, s jedne strane Ibra, Cavani i društvo iz Pariza, a s druge Cristiano Ronaldo i kraljevska ekspedicija iz Madrida. No, skupe zvijezde nisu nam ponudile baš ništa čemu bi se divili.

VIDEO Pogledajte reakciju Ronalda kad je saznao mora na doping test

I dok je domaći PSG igrao u punom sastavu, koji nije pokazao puno, naročito Zlatan Ibrahimović kojeg kroz karijeru prati glas kako nije najbolji na najvećim utakmicama, Real je s druge strane na Park prinčeva istrčao s dosta izostanaka u sastavu. Nije bilo Balea, Benzeme, Jamesa, a Modrić je ušao tek u nastavku.

Rafa Benitez i Laurent Blanc odigrali su šahovsku partiju u kojoj nitko nije previše riskirati. Bila je to tvrda i pomalo ružna utakmica. Barem su takvi bili komentari velike većine navijača koja je svoje razočaranje iskazivala na društvenim mrežama. S njima se nije složio Rafa Benitez, dokazani ljubitelj nogometne dekadencije.

''Imali smo kontrolu i bolje šanse. Vrlo sam zadovoljan. Napravili smo u utakmici ono što smo morali, dobro smo se branili i napadali kad je to bilo potrebno. Nije to bila dobra utakmica, već izvanredna'', rekao je Benitez nakon utakmice.

Navijači bi sanjaju najbolji napad, dobili su najbolju obranu u Europi

S njegovog stajališta, njegova je momčad uistinu odigrala jako dobro. No, navijači Reala ipak su bliži filozofiji da je bolje zabiti gol nego Benitezovoj da je prvi zadatak ne primiti pogodak. Madridski trener također uživa u činjenici da su njegovi igrači pretrčali više od domaćina. Bila je to 'radna' utakmica Reala, baš kakve on voli, ali navijači će, pogotovo kad se vrate ozlijeđeni igrači, ipak htjeti da zabiju više nego da pretrče više.

U domaćim medijima sramežljivo se slavi 'najbolja obrana Europe'. U tri kola Lige prvaka još im nitko nije zabio, a u prvenstvu je čvrsta obrana kapitulirala tek dva puta. No opet, nije obrana ta koju želi slaviti izbirljiva madridska publika.

Španjolski su mediji istaknuli novi detalj koji ne ide u prilog treneru. Jese se činio prilično opasan iz kontri, ali ga je Benitez izvadio u 73. minuti da bi uveo Rusa Cherysheva. Marca piše kako je španjolski nogometaš bio ljutit na trenera te mu nešto gestikulirao prilikom izlaska iz igre. Jese nije baš zadovoljan statusom kod trenera i to mu je opet dao do znanja, a priča o ne baš velikom autoritetu Beniteza u svlačionici dobila je novi argument.

Za razliku od Beniteza Laurent Blanc je bio vrlo razočaran ishodom. On nije zadovoljan s bodom iz ove utakmice, jer zna da u sljedećem kolu mora na Santiago Bernebeu.

''Teško je bilo zamisliti da će sudar ovakve dvije momčadi završiti bez golova s obzirom na kvalitetu na terenu. Ne može puno momčadi pobjeđivati Real. Razočaran sam jer snimo bili dovoljno agresivni i strpljivi u nekim situacijama.''

Real i PSG opet igraju za dva tjedna. Nadamo se kako ćemo u Madridu vidjeti bolju utakmicu, previše su ove zvijezde plaćene da smiju ponoviti dosadu s Parka prinčeva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider