Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Chelseajev rekordni transfer

Prometno u Juveu: Stiže zvijezda Bayerna, Chelsea dolazi po sjajnog Brazilca

Vrlo je prometno u Juventusu koji dovodi zvijezdu Bayerna i bori se protiv Chelseajevih izdašnih ponuda za vrlo bitnog igrača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Transfer Douglasa Coste u Juventus je na pomolu. Nakon što su klub i igrač već sve dogovorili preostao je samo dogovor klubova, a on je, prema pisanju talijanskih i njemačkih medija, sve bliže.

Juventus je nudio 35 milijuna eura, Bayern je tražio 50, a prema izvještajima klubovi su se našli na 40 milijuna eura. Costa će godišnje zarađivati oko pet milijuna eura, a zbog Juventusa je odbio Inter koji je nudio izdašniji ugovor.

Costa je velika želja Maxa Allegrija, a osim njega pred vratima Stare dame je i mladi češki napadač Patrik Schick. Zasad nema informacija o mogućim drugim pojačanjima, ali moglo bi ih biti ako Juventus ne odoli bogatim ponudama za svoje standardne prvotimce koji su prošle sezone oduševili Europu.

Trenutno je najtraženiji sjajni brazilski bek Alex Sandro koji je na meti Chelseaja. Londonski klub je pomalo uspavano krenuo u prijelazni rok iako su im neophodna pojačanja za sljedeću sezonu, u kojoj će osim domaćih natjecanja igrati i Ligu prvaka.

Chelsea je spreman na rekordnu potrošnju za odličnog Sandra, al Juve ne planira pustiti vrlo bitno igrača bez borbe. Već su odbili 60 milijuna eura, ali engleski mediji pišu da su izaslanici Antonija Contea spremni dodatno ''podebljati'' ponudu.

Najveći transfer u povijesti Chelseaja bio je onaj Fernanda Torresa koji je stigao iz Liverpoola 2011. za 58,5 milijuna eura (po Transfermarktu). Njegov bi rekord sada mogao srušiti jedan bek, što je prije samo nekoliko godina bilo potpuno nezamislivo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider