Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
žuti na rubu ponora

Basaksehir prvi put u povijesti prvak Turske, Vida zabio vodeći gol u mrskom derbiju

Basaksehir je prvi put u povijesti postao prvak Turske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Istanbul Basaksehira osvojili su naslov turskog prvaka prvi put u svojoj 30-godišnjoj povijesti. Oni su u susretu pretposljednjeg 33. kola na svom terenu svladali Kayserispor, koji vodi hrvatski stručnjak Robert Prosinečki, s 1:0.

U Istanbulu je domaćinu trebala pobjeda za naslov, a gostima za ostanak u ligi. Domaći su stigli bliže svom cilju u 19. minuti kada je Tekdemir postigao pogodak za 1:0, a pokazat će se da je to na kraju bio i jedini gol na utakmici.

Kayserispor se uoči posljednjeg kola nalazi u praktički bezizlaznoj situaciji. Pretposljednji je s 32 boda, tri manje od 15. Rizespora koji drži posljednjem mjesto koje osigurava ostanak, te se može spasiti samo u slučaju pobjede protiv Trabzonspora u posljednjem kolu uz poraz Rizespora kod Fenerbahcea, a usto ni Malatyaspor ne smije pobijediti na svom terenu Gaziantep.

gol expired Službena potvrda: Niko Kovač ima novi klub! divider

Istanbul Basaksehir postao je šesti klub s naslovom prvaka Turske u 64-godišnjoj povijesti te lige. Dosad su naslove osvajali Galatasaray (22), Fenerbahce (19), Besiktas (15), Trabzonspor (6) i Bursaspor (1).

Stoper hrvatske reprezentacije Domagoj Vida bio je strijelac prvog gola za Besiktas u 2:0 domaćoj pobjedi protiv velikog gradskog rivala Fenerbahcea. Vida je u 63. minuti odlično pratio akciju svojih napadača i pravovremeno utrčao ne pet metara od suparničkog gola kako bi povratnu loptu Boyda skrenuo u mrežu. Bio je to Vidin peti gol ove sezone.

Ovom pobjedom Besiktas je stigao na četvrto mjesto ljestvice s 59 bodova, jednim manje od trećeg Sivasspora, a četiri više od petog Galatasaraya, dok je Fenerbahce sedmi sa 50 bodova.

Povremeni hrvatski reprezentativac Dario Melnjak odigrao je čitavu utakmicu za Rizespor koji je na svom terenu svladao izravnog konkurenta za ostanak Malatyaspor s 3:0. Rizespor je sada 15. s 35 bodova, tri više od 16. Malatyaspora.

gol expired Ludi Jadranski derbi: Rijeka u 93. minuti zabila za pobjedu i ostala u igri za Ligu prvaka! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider